5 gode Tips til Microsoft Word for Begyndere

Er du ledig? Vi tilbyder også kurser.

Er du ny til Microsoft Word? Har du problemer med at navigere Microsoft Word, eller har du bare brug for en lille genopfrisker. Så er der her 5 gode tips til hvordan du bliver bedre til at bruge Microsoft Word.

 1. Brug skabeloner
  Hvis du vil spare tid og have professionelle resultater, bør du bruge Word-skabeloner. Skabelonerne inkluderer forudindstillede formater, typografi og layout, som styrker udtrykket i din rapport, og kan anvendes på dokumentet med det samme. For at bruge en skabelon skal du blot vælge den fra “Filer” -> “Ny” og derefter vælge den ønskede skabelon. Vær dog opmærksom på at skabeloner kan være bøvlede at redigere i og du har samtidig mulighed for at oprette dine egne. Men trods bøvlet, er der meget tid at sparre end at skulle ”opfinde den dybe tallerken” hver gang.

 2. Lær hurtigtasterne
  Der er en lang række af hurtigtaster, der kan hjælpe dig med at navigere rundt i Word og udføre dine opgaver hurtigere. Du kan eks. bruge ”Ctrl + C” og ”Ctrl + V” til at kopiere og indsætte tekst. Skal du flytte din tekst fra et sted til et andet, hjælper ”Ctrl + X” med både at klippe og kopiere teksten på en gang. Er du netop kommet til at slette noget, givet det et andet format, kan ”Ctrl + Z” hjælpe dig med at fortryde din seneste handling. Brug af hurtigtaster kan spare dig for tid og øge din produktivitet.

 3. Brug søg og erstat
  Vi alle har stået i en situation hvor man bare ønsker at man kunne ændre alle steder med en bestemt tekst, årstal eller noget helt tredje på en gang uden at der bliver overset noget. Du kan gøre det med ”Søg og erstat”. Du bruger denne skønne funktion ved at trykke på ”hjem” i toppen af dokumentet og derefter på ”Erstat” knappen. Og er du til hurtigtaster, kan du jo bruge ”Ctrl + H”. Du kan alternativt også søge direkte funktionen i søgefeltet der er placeret i toppen af dokumentet.

 4. Brug typografier
  Du er ved at skrive et længere dokument, der er efterhånden mange afsnit, og på et tidspunkt skal det hele samles til et dokument. Brug typografier til at lave overskrifter til dine afsnit. Det gør du ved at markere din overskrift, og derefter gå på fanen ”Hjem” og mod højre i gruppen ”Typografier”. Det gør du efterfølgende på alle dine overskrifter du har i dit dokument. Det sørger for alle dine overskrifter er af ensartet udtryk. Og skulle du få lyst til at ændre formatet på samtlige af dine overskrifter, kan du ændre alle sammen på én gang, i stedet for at skulle rette dem enkeltvis. Dem ændrer du ved at højreklikke på den typografi du har anvendt i gruppen typografier i dit bånd og derefter ”rediger”. Herefter kan du ændre formatet, det vil sige størrelse, skrifttype, farve etc.

 5. Brug indholdsfortegnelser
  Hvis du har et langt dokument med mange afsnit, kan en indholdsfortegnelse hjælpe dig med at organisere det og gøre det nemmere at navigere i. For at oprette en indholdsfortegnelse skal du placere markøren, hvor du vil placere indholdsfortegnelsen. Klik på fanen “Referencer” og derefter “Indholdsfortegnelse” længst til venstre i båndet. Hvis alle dine overskrifter i dokumentet har en typografi, kan du vælge en automatisk tabel, som giver dig hele indholdsfortegnelsen, uden du skal gøre yderligere. Den finder automatisk sidetal, og medtager alle overskrifter.

Dette er blot få ud af utrolig mange forskellige tips og tricks til at kunne arbejde mere effektivt i Microsoft Word. Hvis du gerne vil lære meget mere omkring Microsoft Word, Excel eller Outlook så kan du tage et kig på vores kursus: Det Moderne PC-Kørekort.

Er du interesseret i at høre mere om vores kurser?

Send os en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser.

Vi kontakter dig hurtigst muligt for nærmere vejledning.

Hør mere om vores kurser

Lav en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser. 

Vi kontakter dig for nærmere vejledning.