Brugervenlighed – også kaldet User Experience eller blot UX – er en metode hvorpå man udvikler et produkt, der sikrer at slutbrugerens behov og forventninger imødekommes. Behov og forventninger til behagelig, effektiv og intuitiv interaktion med produktet – f.eks. en hjemmeside.

Brugervenlighed og grafisk design 6 ugers jobrettet uddannelse

Du kender det måske selv, når du går ind på en hjemmeside for at finde nogle informationer. Det kan være, det er et firma, hvor du gerne vil søge en ledig stilling – men gerne lige vil undersøge hvor virksomheden er placeret, så du ved, om du kan cykle dertil på 20 minutter, eller om du skal regne med at lægge 3 timers kørsel hver vej oveni arbejdsdagen.

De fleste firmahjemmesider har deres kontaktinformationer – herunder adressen – let tilgængelige, f.eks. via en ”kontaktknap” typisk øverst i højre hjørne eller skrevet nederst på hjemmesiden. Nogle hjemmesider har endda begge dele. I disse tilfælde er den ønskede information (firmaets adresse) nem at finde og brugervenligheden er derfor i top (i hvert fald på dette ene område ud af rigtig mange andre, da brugervenlighed naturligvis er meget mere end at finde en virksomheds adresse). På andre hjemmesider kan det derimod være mere vanskeligt at finde information om adresse, og man må klikke rundt i hvad der nogen gange føles som en uendelighed for så måske ovenikøbet til sidst blot at finde en kontaktformular uden den ønskede information. Her er der tale om ringe – eller man kan måske endda sige ikke-eksisterende – brugervenlighed.

Der findes mange værktøjer og metoder til at arbejde med brugervenlighed. Dog skal man have in mente, at den perfekte brugervenlighed eller -oplevelse ikke findes, da brugeroplevelser er subjektive og afhænger af individets måde at interagere på samt den individuelle opfattelse af indtryk. Men man kan sagtens hjælpe brugervenlighed på vej, således at man som virksomhed ikke taber sine potentielle medarbejdere, klienter og/eller kunder grundet dårlige brugeroplevelser på hjemmesiden og lignende.

At finde en bestemt information på en given hjemmeside er blot et ud af rigtig mange aspekter inden for brugervenlighed. Brugervenlighed er et komplekst område. Hvis du har lyst til at dygtiggøre dig inden for området og kunne skrive kompetencer inden for brugervenlighed på dit CV, kan du lære meget mere på Itucations 6 ugers kursus for ledige (6 ugers jobrettet uddannelse) med klasseundervisning 5 dage om ugen i alle 6 uger i netop brugervenlighed & grafisk design. Vi udbyder kurset både i København og i Aarhus.

Du er velkommen til at kontakte os på tlf. 7027 2784 eller kurser@www.itucation.dk. Du kan også finde vores kontaktinformation øverst i højre hjørne her på vores hjemmeside og nederst på siden.

 
Neel-itucation- bestil et kursus
Skrevet af Neel Hein Bertelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post kommentar