Marketing, brugervenlighed og sociale medier

Enkeltfag: Brugervenlighed og grafisk design

Arbejd professionelt med grafisk design og brugervenlighed / user experience, og sæt fokus på brugerne og deres behov

Har du brug for et kursus, hvor du bliver opdateret inden for de seneste versioner af WordPress, UX design, Adobe Creative Cloud (Photoshop og InDesign) og Google Analytics?

» Brugervenlighed og grafisk design inkl. UX og Photoshop (Hent kursusbeskrivelsen som pdf)

Så er dette kursus i grafisk design, usability og sociale medier det rette for dig. I løbet af kursets 6 uger bliver du i stand til at arbejde professionelt med webdesign, designudvikling og vedligeholdelse af hjemmesider. Dertil bliver du uddannet i at indtænke SEO/SEM og generere trafik fra Google, Facebook og andre sociale medier. Du lærer at arbejde med webdesign, brugervenlighed og UX værktøjer, herunder brugertests.

På kurset lærer du at arbejde med e-mailmarkedsføring, brugertests, sociale medier, videoredigering, brochurer m.m. Kurset veksler mellem teori og praksis, så du opnår ligeledes hands-on erfaring med programmerne, som eksempelvis Adobe Photoshop og InDesign.

Du lærer at udarbejde og gennemføre forskellige brugertests, så du kan opbygge en brugervenlig hjemmeside i WordPress, som er ét af de mest populære CMS-systemer. Du får samtidig praktisk erfaring med både Photoshop og InDesign, så du kan arbejde med billedredigering og grafisk design.

Derudover lærer du også at markedsføre din brugervenlige hjemmeside via sociale medier. Her bliver du bl.a. undervist i Facebook, LinkedIn, Instagram, Mailchimp, samt Google Ads og Google Analytics (SEM/SEO). Kurset giver dig akademifaget Brugervenlighed og grafisk design og du har mulighed for at gå til eksamen og opnå 10 ECTS-point. Kurset i usability, grafisk design, Photoshop og sociale medier er særligt rettet mod dig, der ønsker at arbejde som webmaster, marketingkoordinator, social media manager, mediegrafiker m.m.

Mulighed for sparring med Itucations Karrierecoach

Itucations Karrierecoach står til rådighed under kurset, hvilket betyder, at du har mulighed for at sparre om dine fremtidsudsigter, ansøgning, CV og samtaleteknik. Dertil holder vores Karrierecoach et motiverende oplæg om arbejdsmarkedet. Samtidig arbejder vores virksomhedskonsulent med at matche praktik og ledige stillinger med vores kursister.

Kommende holdopstart

København:

 • 17. august – 25. september 2020 Fremmøde eller online kursus
 • 28. september – 6. november 2020 Fremmøde eller online kursus
Tilmeld dig kurset
Lav en uforpligtende forhåndstilmelding, så kontakter vi dig for nærmere vejledning.
  Læs vores privatlivspolitik her.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kursets indhold

Brugervenlighed

Brugervenlighed / User Experience (UX)

På kurset bliver du undervist i brugertests (UX research), samt hvordan du udfører testene og analyserer resultatet, så du kan designe en brugervenlighed hjemmeside, som brugeren nemt kan navigere rundt på. Du opnår bl.a. kendskab til kortsortering, ekspertvurdering, gangstertesten m.m.

Hjemmesideudvikling og webdesign

Webdesign og hjemmesideudvikling

Du får dybdegående vejledning i webdesign og CMS-systemet WordPress, som bruges til hjemmesideudvikling. Dertil lærer du hvordan du opretter og designer en brugervenlig hjemmeside i WordPress ved hjælp af UX design, og samtidig bliver du undervist i plugins, temaer, widgets m.m.

Sociale medier

Sociale medier

Du opnår kompetencer inden for Facebook, Instagram og LinkedIn m.fl., samt hvordan disse platforme integreres med en virksomheds hjemmeside. Dertil bliver du undervist i anvendelse af sociale medier, samt YouTube og andre videokanaler i din markedsføring af virksomheden og hjemmesiden.

Adobe-pakken

Adobe-pakken

Du får viden og kompetencer i Photoshop og InDesign, så du kan redigere billeder og arbejde med grafisk design ud fra farvelære og designprincipper. Derudover bliver du undervist i videoredigering i Premiere Pro.

E-mailmarkedsføring

E-mailmarkedsføring

Du bliver undervist i hvordan du kan anvende Mailchimp til indsamling af email-adresser og udsendelse af relevante nyhedsbreve til din målgruppe. Dertil bliver du undervist i Do’s and Don’ts, så du ved hvordan du bedst kommunikerer med dine potentielle kunder.

Søgemaskineoptimering og trafikmåling

Søgemaskineoptimering og trafikmåling

Du opnår grundig viden og erfaring med SEM (Search engine marketing) og SEO (Search engine optimization), så du kan markedsføre virksomheden via Google – både betalt såvel som organisk. Dertil opnår du grundigt kendskab til Google Analytics og trafikmåling.

Godkendt på national positivliste

usability, sociale medier, SEO/SEM, adobe, grafisk design. Kurser for ledigeKurset i brugervenlighed og UX design er godkendt på den som 6 ugers jobrettet uddannelse. Du kan derfor søge kurset via den landsdækkende positivliste gennem a-kassen. Kontakt os på 7027 2784 eller på kurser@itucation.dk for at få en AR237-blanket til tilmelding.

Kursets kursusnummer på den landsdækkende positivliste er 37542 og kurset hører under erhvervsgruppen; IT og teleteknik.
Listetitel: Brugervenlighed og grafisk design.

Godkendt på regional positivliste

Du har også muligheden for at søge kurset gennem jobcentret, da kurset også er godkendt på den regionale positivliste. Har du brug for vejledning til hvordan du søger dit jobcenter om dette usabilitykursus, så kontakt os gerne. Brugervenlighedskurset er godkendt på følgende regionale positivlister:

 • Hovedstaden: nr. 260 + nr. 69 (online)
 • Sjælland: nr. 223 + nr. 69 (online)
 • Nordjylland: side 10
 • Østjylland: side 32
 • Bornholm: nr. 69 (online)
Praktiske informationer

Nedenfor finder du yderligere informationer om kurset i usability, user experience og grafisk design inkl. InDesign og Photoshop. Du skal blot klikke på overskrifterne for at få mere information om det givne emne.

Hvis du ikke får besvaret dit spørgsmål herunder, så kontakt os gerne på tlf. 7027 2784.

Sådan tilmelder du dig (helt uforpligtende)

Tilmeld dig i boksen til højre og lav en uforpligtende forhåndsreservation, så kontakter dig vi dig efterfølgende.

Du er også velkommen til at kontakte os på 7027 2784 eller kurser@itucation.dk, så hjælper vi dig videre.

Mulighed for eksamen

Modulet Brugervenlighed og grafisk design er et akademifag på 10 ECTS-point og hentet fra akademiuddannelsen i Informationsteknologi. Modulet udbydes på vegne af Københavns Erhvervsakademi, KEA, under Lov om Åben Uddannelse.

Modulet kan afsluttes med en eksamen.

Forudsætninger for deltagelse

 • PC- og interneterfaring

 • Ønsker at arbejde med usability, sociale medier, online markedsføring, InDesign og Photoshop

 • Adgangskravet er en relevant erhvervsuddannelse, en gymnasiel uddannelse eller uddannelse på tilsvarende niveau, samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring.

Kursusform

 • Du vil modtage klasseundervisning alle ugens 5 dage fra kl. 09.00 til 15.00.

 • Den ugentlige undervisning er på i alt 30 lektioner og omfatter både teori og praktiske øvelser.

 • Der er pc og undervisningsmateriale til rådighed under alle 6 uger.

Hjemmearbejde

På kurset Brugervenlighed og grafisk design inkl. Photoshop og InDesign skal du beregne ca. 5 timers hjemmearbejde om ugen.

Kursusmateriale

På dette webdesignkursus inkl. grafisk design, brugervenlighed og sociale medier er kursusmaterialet både på dansk og på engelsk (ca. halvt af hver).

Pris

Hvis du som ledig har fået bevilliget uddannelse af din a-kasse, afholder de udgiften på DKK 4.149,82,- pr. uge, og du kan oppebære dine dagpenge i uddannelsesperioden.

Den samlede pris for dette 6 ugers kursus er DKK 24.898,92,-

Sted

Kurset udbydes på vegne af KEA.KEA - Kurser for ledige København

Undervisningen foregår hos Itucation,
Svanevej 22
2400 København NV.

Vores adresse ligger 5 minutters gang fra Nørrebro station (S-tog og Metro/Cityring).

Jobmuligheder

Her kan du finde en oversigt over aktuelle jobs via Jobnet.dk, som kan være relevante for dig med de kompetencer du opnår via dette kursus.

» Se ledige jobs her

 

Online kursus – Fjernundervisning med fasttilknyttet underviser

Vores virtuelle fjernundervisning kan bestå af en blanding af live-sessioner, videooplæg, gruppeøvelser samt live Q&A sessioner med status og opsamling på dagens emner. Du vil få adgang til slides og undervisningsmateriale, som du kan downloade og beholde. Din underviser vil være ”tilstedeunder alle live-sessioner, men han/hun kan ligeledes hjælpe dig med evt. opgaver og spørgsmål via mail og tlf.

Endvidere har du også stadig mulighed for at benytte tilbuddet om sparring med vores karrierecoach. Du kan sparre om CV, ansøgninger, samtaleteknik m.m. Selve sparringen vil foregår via mail, tlf. og Skype.