Hvad er SoMe?

Er du ledig? Vi tilbyder også kurser.

SoMe er en forkortelse for Sociale Medier, som samlet betegnelse. Og SoMe er et begreb, der er svært at komme udenom i dag. Der findes et hav af forskellige slags sociale medier, men de mest populære og anvendte i dag er: Facebook, Instagram, Youtube og LinkedIn. Du har nok stiftet bekendtskab med de fleste af dem, men ved du også, hvordan de kan bruges effektivt i dit arbejde eller for din virksomhed? 

Hvad er SoMe Markedsføring?

De fleste virksomheder som vil være dem selv bekendt er at finde på de sociale medier. De sociale medier giver virksomheder og selvstændige en god mulighed for en enorm eksponering, hvis man arbejder med sin markedsføring rigtigt. 

SoMe og Strategi

SoMe Markedsføring er en SoMe strategi som bygger på at nå din målgruppe så vidt muligt, så de køber dine produkter og services. Virksomheder kan betale sig til denne opmærksomhed via annoncer, som de kan target specifikke målgrupper. Men der er også god mulighed for eksponering på de sociale medier uden at betale en krone for det. Det vigtigste er, at din virksomhed eller den virksomhed du arbejder for som digital specialist er til stede på de sociale medier fx via en Facebookside. Hvilken SoMe kanal det er, afhænger af hvem målgruppen for din virksomhed er. 

Hvorfor er SoMe vigtigt?

Din virksomhed eksisterer ikke, hvis den ikke er på de sociale medier. Det er måske hårde ord, men ikke desto mindre tæt på sandheden. Vi lever i en digital virkelighed, hvor folk forventer at kunne finde alt online. Måske finder de virksomhedens hjemmeside, men hvis de ikke kan finde virksomhedens SoMe-kanal kan virksomheden risikere at fremstå utroværdig. SoMe-kanalerne på Instagram og Facebook er ofte en god måde at være i dialog med sine kunder på, og ofte har målgruppen også mulighed for at kommunikere med andre på virksomhedens SoMe-kanaler. Det skaber et mere ærligt billede af virksomheden, og et tættere bånd til målgruppen. 

Er du vant til at arbejde med kommunikation i din hverdag?

Hvis du arbejder med kommunikation i dit arbejde, kan du med stor fordel bruge SoMe som din kommunikationsplatform. På SoMe kanalerne kan du dele video, billeder, tekster, artikler med din målgruppe. Du kan også lære mere om kundernes brugeradfærd og mediebrug. Mange virksomheder efterspørger digitale specialister, fordi de ved, at det er vigtigt at kunne brande sig selv på de sociale medier. Den kløgtige SoMe manager eller kommunikationsmedarbejder ved, at det er bedst at fokusere på få SoMe-kanaler i stedet for at favne for bredt. Derfor er det ekstremt vigtigt at have forståelse for din målgruppe, så du vælger de rigtige kanaler og dernæst finder ud af, hvordan du fanger målgruppens opmærksomhed. Det er ikke piece of cake, men det er en god investering at bruge tid på. 

Hvad er digital markedsføring?

Verden i dag er meget digital, og det er de færreste mennesker som ikke ejer enten en computer, tablet eller smart phone og har adgang til nettet. SoMe markedsføring hører ind under Digital Markedsføring og er en stor del af den digitale Markedsføring, fordi de sociale medier fylder så meget i folks hverdag. 

Udover SoMe omhandler Digital Markedsføring også  hjemmeside optimering, SEO-Analyser, keyword research i Google Analytics mm. Det kan du læse mere om under vores kurser i Digital Markedsføring. 

Vi tilbyder kurser i digital markedsføring og hvad er SoMe

Har du fået lyst til at lære mere om “hvad er SoMe”? Itucation udbyder fire forskellige kurser, hvor du kan få mere uddybende svar på spørgsmål som “Hvad er SoMe”, “Hvorfor er Digital Markedsføring” vigtigt, “Hvad er Google Analytics”? og så videre. Er du interesseret i at vide mere om SoMe som hovedemne, har vi et kursus som handler specifikt om det, og hvor du lærer alt om Facebook, LinkedIn, Instagram og og Youtube. 

Vores kurser er særligt rettet mod marketing koordinators, SoMe managers, Kommunikationsmedarbejdere og journalister. 

På kurset lærer du bla. om 

 • Brugeradfærd og mediebrug
 • Hands on erfaring med de forskellige platforme
 • Håndtere kommunikation og interaktion med en virksomheds kunder
 • Teste din kommunikation og interaktion i dine SoMe løsninger med anerkendte metoder

Udover kurset får du også en Google Certificering, som du kan bruge på din LinkedIn og som mange virksomheder kigger efter, når de leder efter digitale specialister. Du kan læse mere om vores kurser her

Hvilke SoMe-kanaler er de mest kendte?

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Tik Tok
 • Pinterest
 • Snapchat

Hvorfor skal du vide mere om “Hvad er SoMe” og Digital Markedsføring”?

Kurser om Hvad er SoMe og Digital Markedsføring er godt givet ud, hvis du er uddannet inden for eksempel kommunikation, journalistik, arbejder i bureaubranchen eller med markedsføring. Virksomhedsledere ved det er vigtigt, og hvis alle andre er på de sociale medier skal din virksomhed selvfølgelig også være det. 

Som selvstændig er det også en kæmpe fordel at vide noget om SEO og SoMe, så du ved hvordan du optimerer din hjemmeside, gør den brugervenlig og skaber mersalg på SoMe mm. I sidste ende handler det om at sælge sine produkter og services, og der er det vigtigt at have viden om brugeradfærd og forskellige medieplatforme. 

Hvad siger vores kursister om os?

Itucation har en score på 4,9 på Trustpilot! Vi er meget glade for alt den gode feedback, for det må betyde, at vi tilbyder nogle kurser, som folk lærer noget fra og kan bruges i deres videre færd på en arbejdsplads. Jo flere vi kan hjælpe i det rigtige arbejde jo bedre. 

Hvis du har tid eller lyst, så gå endelig ind og skriv en anmeldelse, så vi kan lave nogle endnu federe kurser i fremtiden ud fra jeres feedback! 

Bestil en kursusplads hos Itucation

Har du fået mere lyst til at lære mere om Hvad er SoMe? Itucation udbyder fire kurser inden for Digital Markedsføring. Hvis du vil være sikker på at få en plads på et af vores hold, så kontakt os allerede nu, og så hjælper vi dig med at finde en plads! Hvis du mod alt forventning skulle fortryde din plads på holdet, kan du bare kontakte os og så afmelder vi dig igen.

Er du interesseret i at høre mere om vores kurser?

Send os en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser.

Vi kontakter dig hurtigst muligt for nærmere vejledning.

Hør mere om vores kurser

Lav en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser. 

Vi kontakter dig for nærmere vejledning.