Kursus på dagpenge – hvad er mine muligheder?

Er du ledig? Vi tilbyder også kurser.

Som ledig og arbejdssøgende på dagpenge kan man godt være i tvivl om, hvad man egentlig har af muligheder gennem sin a-kasse. A-kassen er jo til for at hjælpe en i job, men markedet kan sommetider virke uoverskueligt. Vi har i dette blogindlæg forsøgt at skabe et større overblik over de forskellige dagpenge kurser, som du som ledig på dagpenge er berettiget til at søge bevilling til. Itucation tilbyder en lang række forskellige og relevante kurser, som du kan læse om længere nede på siden.  

Hvad er et dagpenge kursus?

Et dagpenge kursus er et tilbud fra din a-kasse eller jobcenter om at komme på et fagligt relevant kursus og opkvalificere dine fagligheder. Det er en god måde at øge dine jobchancer. Både fordi du opkvalificerer dine kompetencer, men også fordi, at virksomheder godt kan lide, at man er aktiv jobsøgende. Forstået på den måde, at man hele tiden er i gang med at specialisere sig, så man bliver mere attraktiv for virksomhederne. 

Et dagpenge kursus er gratis og bliver bevilliget af enten a-kassen eller dit jobcenter. Der er forskellige regler for, hvem der kan søge hvilke kurser. Det kan du læse mere om i vores artikel om positivlisten.

Hvem tilbyder kursus på dagpenge?

Din a-kasse tilbyder mange forskellige kurser til dig, som er ledig på dagpenge. Du kan altid gå ind og tjekke dine muligheder på din a-kasses hjemmeside. Dit lokale jobcenter tilbyder også kurser og uddannelser, som er værd at tjekke ud. 

Itucation tilbyder også kursus på dagpenge

Hos Itucation tilbyder vi også kurser for dagpengemodtagere og ledige, som du kan søge og få betalt af dit jobcenter eller a-kasse. 

Vi tilbyder kurser som er godkendt på henholdsvis de regionale og landsdækkende positivlister. 

Vi udbyder både:

  • 6 ugers jobrettet kurser for ledige → Mange forskellige kurser på 6 uger for ledige som man kan søge gennem a-kasse eller jobcenter 
  • E-learningskurser → Har du brug for at vide noget om IT infrastruktur, programmering og machine learning m.m kan du gøre det gennem et E-learningskursus som vi tilbyder. Kurserne kan søges via jobcentret.
  • Karrierecoach → Du har mulighed for at sparre om ansøgning, CV og LinkedIn m.m. gennem vores karrierecoach på vores kurser
  • Outplacement → Vi hjælper medarbejdere som er blevet opsagt med at komme tilbage i job gennem et professionelt outplacementforløb inkl. kursus og karriererådgivning.

Tjek vores store kursusoversigt ud her og bliv inspireret!

Hvordan og hvor foregår vores kurser hos Itucation?

Vores kurser på dagpenge foregår både i Århus, København og online. Kurserne foregår med 5 dages undervisning om ugen. 

Hvilket dagpenge kursus skal jeg vælge?

Hos Itucation har vi et stort udbud af dagpenge kurser, og det kan være svært at vælge det rigtige. En god tommelfingerregel er dog, at du skal vælge noget, som giver mening ift. uddannelsesbaggrund. 

Er du fx uddannet inden for kommunikation eller journalistik er det fx oplagt at tage vores kursus “Digital Markedsføring inkl. Google certificering”. I dette kursus lærer du mere om SoMe kommunikation, webdesign, måleværktøjet Google Analytics mm. 

Er du derimod uddannet inden for IT er et af vores kurser inden for “IT-Security-Specialist” helt sikkert noget for dig. 

Hvem er berettiget til a-kasse kurser?

Tilbuddet om 6 ugers jobrettet uddannelse er for ledige, som ikke har en uddannelse eller kun en kortere uddannelse eller erhvervsuddannelse. Det er din a-kasse som afgør, om du er berettiget til et 6 ugers kursus. 

Du kan læse meget mere om hvem der er berettiget til dagpenge kursus, hvilke kurser der tilbydes og er godkendt og meget mere om dine muligheder på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside.

Hvem er Itucation?

Itucation er en virksomhed som ønsker at hjælpe ledige i job ved at tilbyde muligheder for opkvalificering. Det gør vi ved at involvere os aktivt i de borgere, som er jobsøgende og ønsker at få flere faglige kompetencer, som kan gøre dem mere attraktive på jobmarkedet. 

Det kan være svært at finde et job, selvom man har en god uddannelse og er fagligt dygtig. Det kan også være svært at være på dagpenge og at være ledig, fordi man går i en tilstand af uvished. Måske er man bange for, at man aldrig finder et job. Derfor er det rart, at man selv kan gøre noget aktivt for at komme hurtigere i job. 

Hvad siger vores tidligere kursister om os?

Vi har en score på 4,9 på Trustpilot som vi er meget glade for! Det betyder, at vores kursister har været glade og tilfredse med vores kurser og har følt, at de kunne bruge det til deres videre jobsøgning. I sidste ende er det vigtigste jo, at vores indsats hjælper vores ledige kursister med at finde det perfekte job til dem!

Er du interesseret i at høre mere om vores kurser?

Send os en uforpligtende henvendelse eller ring og hør mere om vores kurser. Vi bestræber os på at kontakte dig så hurtigt som muligt for nærmere vejledning. Vores tlf. er 7027 2784 og mail kurser@itucation.dk

Hvis du vil være sikker på at få en plads på et af vores hold inden det bliver fuldt booket, kan du med fordel skrive dig op på tilmeldingslisten. Det er ikke bindende, og du kan altid bare ringe til os og få dit navn slettet igen, hvis du fortryder. 

Når du bliver skrevet på tilmeldingslisten, mailer vi den blanket til dig, som du skal bruge for at blive godkendt i din a-kasse. Du skal udfylde nogle enkelte informationer på blanketten og derefter aflevere/sende den til din a-kasse.

Er du interesseret i at høre mere om vores kurser?

Send os en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser.

Vi kontakter dig hurtigst muligt for nærmere vejledning.

Hør mere om vores kurser

Lav en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser. 

Vi kontakter dig for nærmere vejledning.