Bogføring, løn, moms, lagerstyring m.v.

Enkeltfag: Økonomistyring i praksis

Du opnår økonomiske færdigheder inden for økonomistyring, samt praktisk erfaring i e-conomic og Excel

Styrk dit CV med nye kompetencer inden for investering, årsregnskab og finansiering m.m.

» Økonomistyring i praksis inkl. e-conomic & Excel (Hent kursusbeskrivelsen som pdf)

På dette 6 ugers kursus for ledige lærer du grundlæggende regnskab og økonomistyring. For at give dig det bedst mulige fundament for kurset, starter vi med det basale og bygger på derfra. Du vil således, efter afsluttet kursus, have gennemgået alle de færdigheder, der er nødvendige for at arbejde med regnskab.

Du får hands-on erfaring med økonomisystemer e-conomic, som dagligt benyttes af mere end 100.000 virksomheder – netop derfor er disse kompetencer efterspurgte på arbejdsmarkedet. Samtidig bliver du undervist i Excel, hvor du bl.a. lærer at arbejde med L-opslag, pivottabeller og datavalidering.

 

Udbytte af kurset

Kurset giver dig kompetencer og værktøjer inden for finansiering, bogføringsprincipper, Danløn, Excel og e-conomic. Du får praktisk undervisning i økonomirapportering, regnskabsopbygning og likviditetsstyring m.m. Derudover lærer du at udarbejde årsregnskab og omsætte teori til praksis.

Økonomistyringskurset henvender sig særligt til dig, der ønsker at arbejde inden for denne branche eller starte egen virksomhed.

Mulighed for sparring med Itucations Karrierecoach

Som en del af kurset Økonomistyring i praksis, står Itucations Karrierecoach til rådighed. Du har derfor mulighed for at sparre om din motivation for at komme videre i dit næste job, samt dine fremtidsudsigter. Du har mulighed for at sparre omkring CV, ansøgninger og samtaleteknik. Dertil kommer Itucations Karrierecoach ind på kurset og holder et inspirerende oplæg om arbejdsmarkedet.

Kommende holdopstart

København:

 • 17. august – 25. september 2020 Fremmøde eller online kursus
 • 28. september – 6. november 2020 Fremmøde eller online kursus
Tilmeld dig kurset
Lav en uforpligtende forhåndstilmelding, så kontakter vi dig for nærmere vejledning.
  Læs vores privatlivspolitik her.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kursets indhold

Økonomistyring i praksis

Økonomistyring i praksis

Du bliver undervist i regnskab, hvor du bl.a. lærer om bogføringsprincipper, kontoplan, skat og moms. Du får erfaring med finansiering, investering, kapitalbehov, nøgletal, budget, KPI’er, samt likviditetsstyring. Dertil lærer du om resultatkontrol, omkostninger og økonomirapportering (opbygning, sammenligning, forklaringer og afvigelser).

Excel og Danløn

Excel og Danløn

Du får en grundig introduktion til Excel, hvor du bl.a. lærer om sum/dato funktioner. Du får praktisk erfaring med L-opslag, datavalidering, hvis-funktioner, samt pivottabeller. Derudover bliver du undervist i Danløn, og lærer hvordan Danløn integrerer med e-conomic

E-conomic

E-conomic

Du lærer opsætte e-conomic, samt at anvende økonomisystemet til afstemninger og årsregnskaber. Du vil blive undervist i anvendelse af disse moduler; lager, finans, kreditor, debitor, projektstyring og automatisk indscanning. Samtidig lærer du hvordan systemet integrerer med Excel og banken.

 

Godkendt på national positivliste

regnskab, økonomistyring inkl. e-conomic og ExcelDette økonomistyringskursus er godkendt på den nationale positivliste for 6 ugers jobrettet uddannelse, som kan søges via a-kassen. Kontakt os på 7027 2784 eller på kurser@itucation.dk for at få en AR237-blanket til tilmelding.

Kursets kursusnummer på den landsdækkende positivliste er 37396 og kurset hører under erhvervsgruppen; akademisk arbejde.
Listetitel: Økonomistyring i praksis.

Godkendt på regional positivliste

Kurset er ligeledes godkendt på den regionale positivliste for 6 ugers kurser til ledige, som kan søges vi dit jobcenter. Kurset er godkendt på nedenstående positivlister:

 • Hovedstaden: nr. 24 + nr. 6 (online)
 • Sjælland: nr. 6 (online)
 • Nordjylland: side 17
 • Østjylland: side 29
 • Vestjylland: side 20
 • Sydjylland: side 1
 • Bornholm: nr. 6 (online)

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til hvordan du søger dit jobcenter om dette regnskabskursus.

Praktiske informationer

Nedenfor finder du mere information om kurset. Du skal blot klikke på de enkelte overskrifter for at få mere at vide om det specifikke emne.

Hvis du ikke får besvaret dit spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7027 2784.

Sådan tilmelder du dig (helt uforpligtende)

Tilmeld dig i boksen til højre og lav en uforpligtende forhåndsreservation, så kontakter dig vi dig efterfølgende.

Du er også velkommen til at kontakte os på 7027 2784 eller kurser@itucation.dk, så hjælper vi dig videre.

Mulighed for eksamen

Modulet Økonomistyring i praksis er et akademifag på 10 ECTS point og hentet fra akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring. Modulet udbydes på vegne af Københavns Erhvervsakademi, KEA, under Lov om Åben Uddannelse.

Modulet kan afsluttes med en eksamen.

Forudsætninger for deltagelse

 • Erfaring i brugen af PC’er og er internetbruger

 • Selvlært, motiveret med ambitioner om at arbejde med økonomistyring

 • Positiv, motiveret og en teamplayer

 • Adgangskravet er en relevant erhvervsuddannelse, en gymnasiel uddannelse eller uddannelse på tilsvarende niveau, samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring.

Kursusform

 • Du vil modtage klasseundervisning alle 5 dage om ugen fra kl. 09.00 til 15.00.

 • Den ugentlige undervisning er på i alt 30 lektioner. Undervisningen veksler mellem teori og praktiske øvelser.

 • Der er egen pc, samt undervisningsmateriale til rådighed under hele forløbet.

Hjemmearbejde

Du skal beregne ca. 5 timers hjemmearbejde om ugen.

Kursusmateriale

Kursusmaterialet er primært på dansk.

Pris

Hvis du som ledig har fået bevilliget uddannelse af din a-kasse eller dit jobcenter, afholder a-kassen/jobcentret udgiften på DKK 4.149,82 pr. uge, og du kan oppebære dine dagpenge i uddannelsesperioden.

Den samlede pris for dette 6 ugers kursus er DKK 24.898,92,-

Sted

Kurset udbydes på vegne af KEA.KEA - Københavns Erhvervsakademi logo

Undervisningen foregår hos Itucation,
Svanevej 22
2400 København NV.

Nørrebro station (S-tog og Metro/Cityring) ligger i gåafstand fra vores adresse.

Jobmuligheder

Her kan du finde en oversigt over aktuelle ledige jobs via Jobnet.dk, som kan være relevante for dig med de kompetencer du opnår via dette kursus.

» Se ledige jobs – E-conomic

» Se ledige jobs – Regnskab

 

Online kursus – Fjernundervisning med fasttilknyttet underviser

Vores virtuelle fjernundervisning kan bestå af en blanding af live-sessioner, videooplæg, gruppeøvelser samt live Q&A sessioner med status og opsamling på dagens emner. Du vil få adgang til slides og undervisningsmateriale, som du kan downloade og beholde. Din underviser vil være ”tilstedeunder alle live-sessioner, men han/hun kan ligeledes hjælpe dig med evt. opgaver og spørgsmål via mail og tlf.

Endvidere har du også stadig mulighed for at benytte tilbuddet om sparring med vores karrierecoach. Du kan sparre om CV, ansøgninger, samtaleteknik m.m. Selve sparringen vil foregår via mail, tlf. og Skype.