Python programmering for begyndere

Er du ledig? Vi tilbyder også kurser.

Lær Python hurtigere end du tror

Python er et programmeringssprog, som er frit tilgængeligt for alle med en computer. Det er et stærkt og effektivt sprog til at skrive scripts, der blandt andet anvendes til at automatisere mange arbejdsopgaver.

Et eksempel er dataudtræk fra databaser — dette er almindeligvis en relativt kedelig og triviel opgave. Gennem Python programmering kan man automatisere processen ved hjælp af et “enkelt” script.

Set udefra er det dog ikke så enkelt endda. Python, og alle andre programmeringssprog, har en meget stejl læringskurve. 

Men når man først har styr på de grundlæggende elementer og regler i kodning, bliver det rigtig sjovt. Så kan du optimere virksomheders arbejdsprocesser helt gevaldigt meget, og virkelig bane vejen for udvikling og økonomisk fremdrift.

At kunne kode i Python er med andre ord din vej til jobsikkerhed og attraktive lønninger. I dette blogindlæg får du derfor en grundig introduktion til Python, og links til kurser og undervisningsmateriale, som du kan bruge til at dygtiggøre dig inden for Python.

Hvad er Python programmering?

Python er et “fortolket platformsuafhængigt programmeringssprog”. Så langt så godt.

Hvad betyder fortolket?

At Python programmering er “fortolket” betyder, at maskiner (fx computer) kan læse og oversætte koden direkte. Før en computer kan eksekvere en given kode, er det nemlig nødvendigt at koden er formuleret i et “computer-venligt” sprog; dvs. binært sprog.

Mennesker kan generelt ikke læse eller skrive i binært sprog. Derfor har man udviklet programmeringssprog, der kaldes “fortolket” — hvilket i sin essens betyder, at følgende kildekode kan læses af en computer: 

Ovenstående kildekode vil for en computer blive læst som:

Kildekoden er nu blevet oversat til maskinkode — altså kode som maskiner kan forstå og eksekvere på. Og da det naturligvis er relativt svært for almindelige mennesker at skrive i binært sprog. Netop derfor er “fortolkede” programmeringssprog nogle af de mest anvendte sprog.

På den anden side kan en “menneskelig” kode også oversættes gennem det, man kalder en “compiler”. En compiler gør det således muligt at oversætte kildekode til maskinkode.

Hvad betyder platformsuafhængigt?

At Python er platformsuafhængigt betyder meget enkelt, at kildekode skrevet i Python kan anvendes på tværs af platforme. 

Modsat kan HTML fx udelukkende bruges til at lave hjemmesider. 

Python kan således bruges til at lave mange, mange forskellige ting, og typisk vil en dygtig Python-udvikler også besidde en vis mængde kreativitet, da sprogets mange muligheder nemlig gør dig i stand til at nytænke og revolutionere arbejdsgange.

Hvad kan Python bruges til?

AI og Machine Learning

Python er et simpelt og stabilt programmeringssprog, hvilket gør det til et oplagt sprog at anvende i forbindelse med projekter inden for AI og Machine Learning.

Mange programmører har gennem tiden brugt Python programmering til AI og Machine Learning, hvilket betyder, at der eksisterer mange hjælpeværktøjer (modules, packages og libraries), som er direkte udviklet til netop disse opgaver.

Hvis du går med en drøm om at arbejde inden for feltet af AI og Machine Learning, er Python derfor et oplagt sted at starte. Se eventuelt Itucations kursus “Machine learning inkl. Python & vurdering af data” for at lære mere om emnet med dedikeret undervisning og praktiske øvelser.

Dataanalyse

Python er også et genialt programmeringssprog til dataanalyse; altså indsamling, manipulering og organisering af data.

Da arbejdsmarkedet, og verden generelt, skaber og udnytter data som aldrig før, er kompetencer inden for dataanalyse i blandt andet Python ekstremt eftertragtet blandt arbejdsgivere.

Er du interesseret i at lære mere om dataanalyse i Python, kan du med fordel undersøge Itucations kursus “Få kompetencer inden for data science og Python”.

Økonomistyring og finans

Python er også et ekstremt brugbart værktøj inden for økonomistyring og finans. Med Python kan du nemlig udføre kvalitative og kvantitative analyser på en nem og effektiv måde, hvorefter du kan automatisere hele processen.

Med andre ord kan man som Python-programmør skabe et workflow for økonomistyring, der udføres med meget høj præcision, og hvor workflowet bliver automatiseret — altså en kæmpe værdi for økonomisk interesserede virksomheder.

Det kræver naturligvis, at man har lidt erfaring inden for økonomistyring i forvejen. Hvis du er interesseret i at dygtiggøre dig inden for økonomistyring, kan du deltage i Itucations kursus “Økonomistyring i praksis inkl. E-conomic & Excel

Search Engine Optimization (SEO)

Mange SEO-specialister har allerede set de mange muligheder, som Python kan bidrage med i forhold til SEO. Gennem forskellige præ-eksisterende værktøjer (altså Python packages og modules) kan man med relativt begrænset viden om kodning automatisere mange “kedelige” processer.

Det kan fx være crawl af en hjemmeside, som allerede er en indkodet funktion i én af Pythons mange modules. Efter et succesfuldt crawl kan man manipulere dataen, således der fremgå antallet af ord, antallet af tegn, samt antallet af bestemte keywords (hvilket for en SEO-specialist er meget værdifuldt i forhold til keyword-optimering).

Herudover eksisterer der også en lang række processer, man kan automatisere med Python. Det er egentlig op til den enkelte koder, hvor der kan automatiseres og effektiviseres.

Er du interesseret i at anvende Python i forhold til SEO? 

Så kan du med fordel tage vores kursus “Digital Markedsføring inkl. Google certificering” for først at få en grundlæggende viden om SEO — og så derefter læse op på Python.

Hvordan kommer du i gang med at lære Python programmering?

Python er et open-source programmeringssprog, hvilket betyder, at du gratis kan downloade sproget til din computer. Du finder programmet hos Python.org.

Her finder du også en meget stor mængde af undervisningsmateriale målrettet begyndere. Læs mere her.

Men selvom materialet er døbt “Python For Beginners”, kan det alligevel føles meget kompliceret. De fleste mennesker har behov for undervisning med konkrete øvelser og opgaver for på den måde at tillære nye kompetencer.
Hvis du er gearet på den måde, kan du med fordel se Itucations udvalg af kurser inden for programmering. Herunder finder du også et kursus målrettet Machine Learning og Python.

Er du interesseret i at høre mere om vores kurser?

Send os en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser.

Vi kontakter dig hurtigst muligt for nærmere vejledning.

Hør mere om vores kurser

Lav en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser. 

Vi kontakter dig for nærmere vejledning.