Der har længe været tale om Carsten Koch udvalget og deres anbefalinger til en beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige, og i april 2014 kom der et udspil fra regeringen.

I dette udspil er målet at flere arbejdsløse får korte, erhvervretterede uddannelsesforløb, og der skal udarbejdet en positiv liste med særlige fagområder hvor der forventes at blive skabt nye job. Denne liste kommer til at styre hvor uddannelses indsatsen skal være.

6 ugers selvvalgt
Dette mål afspejles også indenfor området 6 ugers selvvalgt, der ifølge dette udspil erstattes med en ny ordning. Den nye ordning er målrettet de ufaglærte og faglærte arbejdesløse med en kort videregående uddannelse, der samtidig har en erhvervs faglig uddannelse.

Som noget nyt får alle ret til at tage et 6 ugers selvvalgt kursus fra første ledighedsdag. Der vil ligledes være en positivliste med jobrettede uddannelser, der kan vælges som 6 ugers selvvalgt.

Det betyder at personer med en mellemlang eller lang uddannelse ikke vil have ret til at tage et kursus!

Overordnet mål med regeringens udspil:

– Arbejdsløse opnår hurtigst muligt varig beskæftigelse.

– Arbejdsløse får en individuel, jobrettet og effektiv indsats og et reelt uddannelsesløft, hvis de har behov for det.

– Fokus på de ufaglærte og faglærte med korte videregående uddannelser

– Virksomhederne får hjælp til rekruttering af den arbejdskraft, de har brug for.

– Regler og bureaukrati fjernes. Fokus skal være på resultater og mål i stedet for processer.

Dette er som sagt kun et udspil, og der skal med garanti tilrettes en del inden det kan stemmes igennem folketinget. Hvordan situationen for de forsikrede ledige ser ud ved vi mere om i slutningen af 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post kommentar