Bogføring, løn, moms, lagerstyring m.v.

Enkeltfag: Regneark til økonomistyring

Lær specifikke økonomiske færdigheder ved anvendelse af Excel og e-conomic

Du lærer hvordan du anvender Excel og e-conomic til bl.a. budgetter, likviditetsstyring og årsafslutning

» Hent kursusbeskrivelsen som PDF

Dette regnskabskursus for ledige i Aarhus er målrettet til dig, der ønsker at arbejde med økonomi, har arbejdet på kontor, administration, i reception eller måske noget helt andet og ønsker at kunne skrive regnskabskundskaber på CV’et.

I dag ønsker mange virksomheder alsidige medarbejdere, og med dette kursus bliver du i stand til at anvende regneark til at analysere og vurdere dataudtræk fra virksomhedens økonomisystemer, samt til løsning af mindre statistiske opgaver.

Udbytte af kurset

Du bliver uddannet til at bogføre i e-conomic, som i dag benyttes i tusinder af virksomheder. Derfor er kompetencer inden for dette felt i høj grad efterspurgte på arbejdsmarkedet. Du bliver ligeledes i stand til opbygge konkrete økonomiske modeller, så du kan tage aktiv del i virksomhedens anvendelse af regneark til løsning af økonomiske og ledelsesmæssige problemstillinger.

Du lærer at tage data fra dine kilder og behandle dem ved hjælp af værktøjer, formler og pivottabeller, således at du har de mest relevante og troværdige data præsenteret på en overskuelig måde.

Kommende holdopstart

Aarhus:

  • 15. november 2019 – 7. januar 2020
Tilmeld dig kurset
Lav en uforpligtende forhåndstilmelding, så kontakter vi dig for nærmere vejledning.
    Læs vores privatlivspolitik her.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kursets indhold

Regneark til økonomistyring

Regneark til økonomistyring (Excel)

Du lærer at anvende Excel til udarbejdelse af budgetter, analyser og nøgletal. Du får viden og værktøjer til udarbejdelse af finansieringsforslag, pivottabeller, investeringskalkuler, likviditetsstyring, grafer og funktioner, herunder dato, HVIS og navigering. Samtidig lærer du at anvende formatering, datafunktioner og formler.

E-conomic

E-conomic

Du bliver undervist i kontoplan, kunder (debitorer), leverandører (kreditorer), lagerstyring, bogføringsprincipper, samt bogføringsloven. Du lærer om indkomst, rapporter og nøgletal, samt upload af CSV-filer og eksport til Excel. Du opnår viden om perioderegnskab, regnskabsafslutning og integration med Danløn.

Bogføring og Danløn

Bogføring og informationsbehandling

Du bliver undervist i virksomhedstyper, samt de grundlæggende regler vedrørende moms og skat. Du lærer om bogføringsprincipperne, afskrivninger, lønbogholderi, lagerstyring samt dataindsamling, -analyse og -vurdering. Du bliver introduceret til Danløn, samt hvordan Danløn og e-conomic integrerer.

 

Godkendt på national positivliste

regnskabskursusDette regnskabskursus er godkendt på den nationale positivliste for 6 ugers jobrettet uddannelse, som kan søges via a-kassen. Kontakt os på 7027 2784 eller på kurser@itucation.dk for at få en AR237-blanket til tilmelding.

Kursets kursusnummer på den landsdækkende positivliste er 37526 og kurset hører under erhvervsgruppen; akademisk arbejde.
Listetitel: Regneark til økonomistyring.

Godkendt på regional positivliste

Regnskabskurset er ligeledes godkendt på den regionale positivliste for 6 ugers kurser til ledige, som kan søges vi dit jobcenter. Kontakt os, hvis du har spørgsmål til hvordan du søger dit jobcenter om dette regnskabskursus.

Kurset er at finde på regional positivliste på side 14 for Østjylland og side 19 for Nordjylland.

Praktiske informationer

Nedenfor finder du mere information om kurset. Du skal blot klikke på de enkelte overskrifter for at få mere at vide om det specifikke emne.

Hvis du ikke får besvaret dit spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7027 2784.

Sådan tilmelder du dig (helt uforpligtende)

Tilmeld dig i boksen til højre og lav en uforpligtende forhåndsreservation, så kontakter dig vi dig efterfølgende.

Du er også velkommen til at kontakte os på 7027 2784 eller kurser@itucation.dk, så hjælper vi dig videre.

Hvad er e-conomic?

Med e-conomic får du en online regnskabsløsning, der er særligt udviklet til små og mellemstore virksomheder. Grundmodulet indeholder både et finans-, kreditor-, debitor- og et fakturamodul, og man kan tilføje mere funktionalitet i takt med at forretningen vokser. Der er udviklet mere end 150 forskellige integrationer til programmet, således at man kan overføre data fra eksempelvis sit lønsystem, kasseapparat, lager eller sin webshop til e-conomic. Programmets succes skyldes, at det er brugervenligt, skalerbart og desuden tilgængeligt 24/7, i og med at det er cloud baseret.

Regnskabsprogrammet e-conomic bruges af mere end 100.000 virksomheder, samt revisorer og bogholdere – både mindre virksomheder og top 10 revisionsvirksomheder. Derfor er kompetencer på dette felt i høj grad efterspurgte på arbejdsmarkedet. Læs mere om e-conomic.

Forudsætninger for deltagelse

  • Erfaring i brugen af PC’er og er internetbruger

  • Selvlært, motiveret med ambitioner om at arbejde med bogføring

  • Positiv, motiveret og en teamplayer

Kursusform

  • Du vil modtage klasseundervisning fra kl. 08.30 til 14.30.

  • Der er fire undervisningsdage og en projektdag om ugen

  • Der er egen pc, samt undervisningsmateriale til rådighed under hele forløbet.

Hjemmearbejde

Du skal beregne ca. 5 timers hjemmearbejde om ugen.

Kursusmateriale

Kursusmaterialet er primært på dansk.

Pris

Hvis du som ledig har fået bevilliget uddannelse af din a-kasse eller dit jobcenter, afholder a-kassen/jobcentret udgiften på DKK 3.500,- pr. uge, og du kan oppebære dine dagpenge i uddannelsesperioden.

Den samlede pris for dette 6 ugers kursus er DKK 21.000,-

Sted

Undervisningen foregår hos Erhvervsakademi Aarhus,
Sønderhøj, 8260 Viby J.

Jobmuligheder

Se her en liste over aktuelle ledige jobs, som kan være relevante for dig de kompetencer, du opnår på dette kursus.

» Se ledige jobs her