Tips og tricks til fantastiske PowerPoint-præsentationer

Er du ledig? Vi tilbyder også kurser.

Hvordan laver man en god powerpoint?

Trick #1 – Undgå Death by PowerPoint

Tal til dine tilskuere – ikke til PowerPoint præsentationen. Mange uerfarne (og erfarne) PowerPoint-brugere kommer til at vende ryggen helt eller delvist til publikum og kigge op på skærmen for at læse præsentationen op for de fremmødte. For publikum går der ikke mange minutter før det bliver dødkedeligt – deraf Death by PowerPoint.

Trick #2 – Undgå Slow Death by PowerPoint

Microsoft PowerPointPræsentationer bør generelt være korte og fokuserede. Kog dit budskab ned til essensen og hold dig til det. En lang præsentation, som mangler et snævert fokus vil blive opfattet som en langsom og pinefuld død for publikum. Der er forskellige tommelfingerregler, som kan hjælpe dig med at holde en kort og fokuseret præsentation:

  • 10-20-30-reglen – Du må bruge 10 slides, din præsentation må ikke vare længere end 20 minutter og du skal bruge mindst punktstørrelse 30 til din tekst.
  • 20-20-reglen – Du skal bruge 20 slides, som hver tager 20 sekunder. Denne simple regel tvinger dig til at være fokuseret. Hvert eneste slide skal bringe sin egen pointe og der er ikke plads til unødig fyld.

Trick #3 – Vær levende

PowerPoint og Microsoft Office-pakkenLigeså kedeligt det kan blive ved forkert brug af PowerPoint, ligeså levende, engagerende og spændende kan det blive.

  • Brug humor – selv en seriøs og alvorlig præsentation er bedre med lidt humor.
  • Appeller til følelser – Hvis det mærkes, at du selv er engageret og brænder for emnet, så smitter det af på publikum. Det smitter også af, hvis du og din præsentation er følelsesforladt og tør.
  • Skab øjenkontakt – Øjenkontakt skaber forbindelse mellem dig og publikum, forbindelsen skaber interesse. Det er ikke en stirre konkurrence, men sørg for at få set de fleste i øjnene i løbet af præsentationen. I større forsamlinger må du vælge nogle strategisk placerede publikummer.
  • Brug dit kropssprog – For at din præsentation kan blive levende, må din krop også være det. Sørg for at ikke stå alt for stille, bevæg dig rundt mens du taler og brug arme og hænder til at illustrere dit engagement. Du må næsten hellere overdrive armbevægelserne lidt, end stå for stille. Husk at dit eget engagement smitter.

Trick #4 – Sig det med billeder

Hold brugen af tekst til et minimum. Et billede siger alligevel mere end 1000 ord og det får din præsentation til at se flot og professionel ud. Der findes ressourcer på Internettet, hvor du lovligt og gratis kan hente professionelle billeder – eksempelvis pexels.com.

Trick #5 – Brug noter

Når der ikke står så meget på dine slides, kan man godt glemme, hvad man skal sige. Brug PowerPoints notefelt. Du kan printe dine slides med noterne, men publikum kan ikke se dem.

Trick #6 – Integrer elementer fra andre apps

Der er ingen grund til at skifte fra PowerPoint til Excel for at vise det der regneark, som beviser, at du har ret. Du kan sagtens vise regnearket på et slide. Du kan også vise onlinevideoer, Smartart og meget mere. Fælles for disse elementer er, at det er med til at gøre din præsentation mere levende.

Trick #7 – Brug tilføjelsesprogrammer

Vidste du, at du kan udvide PowerPoints funktionalitet med tilføjelsesprogrammer? Under fanen indsæt kan du klikke på Tilføjelsesprogrammer for at finde nye tilføjelser. Prøv f.eks. at søge efter Web Viewer. Med Web Viewer installeret kan du indlejre websteder direkte i dine slides.

Er du interesseret i at lære mere om PowerPoint og Microsoft Office-pakken?

Er du interesseret i at lære mere om PowerPoint og Office-pakken, så er du velkommen på vores kursus “Kommunikation i praksis inkl. office-pakken” eller “Salgspsykologi og grundlæggende salg”. Begge kurser kombinerer det specifikke akademifag med praktisk undervisning i Windows og Microsoft Office, inkl. PowerPoint.

Som ledig har du mulighed for at søge din a-kasse eller dit jobcenter om at få kurset bevilget. Kontakt os for nærmere information og vejledning.

Du er velkommen til at kontakte os på tlf. 7027 2784 eller kurser@www.itucation.dk.

Camilla-itucation- bestil et kursus
Skrevet af Camilla Hansen

Hør mere om vores kurser for ledige

Send os en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser.

Vi kontakter dig hurtigst muligt for nærmere vejledning.

Hør mere om vores kurser

Lav en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser. 

Vi kontakter dig for nærmere vejledning.