To slags WordPress – Hvilken skal du vælge?

Er du ledig? Vi tilbyder også kurser.

Den er god nok. Der findes to slags WordPress og det kan være svært at gennemskue, hvad forskellen er og hvilken udgave du skal vælge. Det afhænger selvfølgelig af formålet med din hjemmeside, samt din behov. Når du har læst dette blogindlæg, burde du ikke længere være i tvivl om du hvorvidt du skal vælge wordpress.org eller wordpress.com.

Plugins og temaer

hjemmesideudvikling og cms-systemEn stor styrke ved wordpress.org er adgangen til tusindvis af temaer (skabeloner) og plugins (svarer til apps på din telefon). Dette gør det let at tilpasse din hjemmeside/blog til dine behov, uanset om du ønsker at have en portefølje til din jobsøgning, en blog, en webshop eller andet.
I wordpress.com har du kun adgang til udvalgte temaer. Samtidig er der i denne udgave heller ingen plugins med mindre du køber den dyreste pakke.

Hvad er lettest at bruge?

Da.com-udgaven har begrænsede muligheder, er deres brugergrænseflade også lettere at overskue. Til sammenligning kan wordpress.org’s brugergrænseflade virke uoverskuelig, men med lidt øvelse vil du kunne se fordelene ved at have adgang til det hele.

Søgemaskineoptimering og tracking

For at en hjemmeside kan blive fundet og vist på Google, kræver det at man har styr på sin søgemaskineoptimering (SEO). Til .org-versionen findes plugins, som kan hjælpe dig med at have styr på din SEO. Den mulighed findes ikke i wordpress.com, da du ikke kan installere plugins. Når du har lavet en hjemmeside, er det også rart at holde øje med antal besøgende. Dette kan måles i begge typer af WordPress, men du har mange flere muligheder i .org-versionen, herunder eksempelvis Google Analytics.

Pris på hjemmeside

Som udgangspunkt er .com-udgaven gratis og den behøver aldrig at komme til at koste dig noget. Din blog/hjemmesides adresse kommer til at hedde minhjemmeside.wordpress.com. Grunden til at denne udgave er gratis skyldes, at der vises reklamer på din side. Du har mulighed for at opgradere til et rigtigt og reklamefrit domæne, eksempelvis minhjemmeside.dk, det koster 300 – 2.028 kr. om året.

Vælger du .org, får du fra starten en hjemmeside med et rigtigt domæne (minhjemmeside.dk). Den del koster 50 kr. om året. Herudover skal du bruge et webhotel. Det kan findes fra ca. 120 kr. om året og opefter, alt efter dine behov.

Shops og sites, der kræver login

Hvis du drømmer om at åbne en webshop eller lave et online forum for folk med samme interesse som dig selv, så er det ikke svært at vælge mellem .com og .org. WordPress.org er det eneste af de to, som giver dig mulighed for at have en webshop eller et forum.

Hvem ejer .com og .org?

WordPress.com er ejet og drevet af den amerikanske virksomhed Automattic. WordPress.org er open source-software, hvilket betyder, at det ikke er ejet af nogen. Alle som kan/vil udvikle til wordpress.org har mulighed for det.

På kurset Digital markedsføring hos Itucation, bruger vi wordpress.org i undervisningen for at vores kursister får det fulde udbytte af de muligheder som WP tilbyder. Det er også den version, som de fleste virksomheder bruger til deres hjemmeside. Som kursist får du adgang til et fuldt funktionsdygtigt site, der ligger på internettet. På den måde har du mulighed for at arbejde på siden hjemmefra og eventuelt vise den til en kommende arbejdsgiver.

Er du interesseret i at lære mere om WordPress?

Hvis du er interesseret i at lære mere om wordpress.org og få praktisk erfaring med cms-systemet, så har du mulighed for at deltage på vores kursus “Digital markedsføring inkl. Google certificering og WordPress”.

Som ledig har du mulighed for at søge din a-kasse eller dit jobcenter om at få kurset bevilget. Kontakt os for nærmere information og vejledning.

Du er velkommen til at kontakte os på tlf. 7027 2784 eller kurser@www.itucation.dk.

Camilla-itucation- bestil et kursus
Skrevet af Camilla Hansen

Er du interesseret i at høre mere om vores kurser?

Send os en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser.

Vi kontakter dig hurtigst muligt for nærmere vejledning.

Hør mere om vores kurser

Lav en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser. 

Vi kontakter dig for nærmere vejledning.