Outplacement

100% Win-Win for både virksomhed og medarbejder

6 ugers kursus

Outplacement

Outplacement er kort og godt et tilbud om professionel karriererådgivning, som virksomheder kan tilbyde til deres opsagte medarbejdere.

Der er mange gode grunde til, at virksomheder bør vælge at investere i outplacement. Og ligeledes mange fordele for de opsagte medarbejdere.

Itucation har stor ekspertise i outplacement og tilbyder professionelle outplacementforløb.

Læs meget mere om outplacement hos Itucation nedenfor.

Hvad er outplacement?

Outplacement er i bund og grund et tilbud om professionel job- og karriererådgivning, som virksomheder kan tilbyde til deres opsagte medarbejdere.

Et outplacementforløb strækker sig typisk over 3 uger. I løbet af den tid vil den opsagte medarbejder sparre tæt sammen med en karrierecoach, som virksomheden stiller til rådighed.

Samtalerne tilpasses til den enkelte persons situation og ønsker, men vil typisk handle om:

 • At skabe afklaring hos den opsagte medarbejder.
 • Indfri de forventninger som den opsagte medarbejder har til det næste kapitel i arbejdslivet.
 • Hjælpe den opsagte medarbejder i at opbygge et professionelt CV og en professionel ansøgning.
 • At vejlede den opsagte bedst muligt i forhold til den videre vej.

På denne side dykker vi ned i de outplacementforløb, som Itucation tilbyder til både virksomheder og opsagte medarbejdere.

5
gode grunde

Derfor giver det mening for virksomheder at investere i outplacement

icon_Group

Ansvar

Ved at tilbyde jeres opsagte medarbejdere den bedste videre færd, signalerer og praktiserer i, at i ønsker det bedste for jeres medarbejdere. Og samtidig er et outplacementforløb en konkret måde at takke medarbejderen for deres indsats.

icon_Group 2

Ry & rygte

Få ting er vigtigere end en virksomheds ry, rygte og omdømme ude i byen. Ved at investere i outplacement investerer i samtidig i jeres gode rygte, som en virksomhed der tager hånd om jeres medarbejdere.

icon_Group 3

Økonomi

Mange virksomheder har - naturligt nok - et øje på økonomien. Og det koster selvfølgelig på bundlinjen at fyre folk, da der skal betales løn i opsigelsesperioden. Det er dokumenteret, at outplacement får folk hurtigere tilbage i arbejde. Og forhåbentlig vil det betyde, at i sparer penge i sidste ende.

icon_Group 3

En god proces

Det er altid vanskeligt at håndtere fyringer, og særligt hvis der er tale om mange fyrede. Et outplacementforøb sikrer, at der bliver taget en professionel styring på processen. Det skaber ro, afklaring og en glidende overgang til den nye hverdag.

icon_Group 3

Der handles med det samme

Med outplacement er i sikret, at der med det samme sker konkret handling, efter i har gennemført jeres afskedigelser. Allerede dagen efter er de berørte i gang med at komme videre i deres arbejdsliv, sammen med vores dygtige outplacement konsulenter.

Afklaring, karrieretjek & kompetenceafklaring
icon_noun_Arrow_1536227
Jobsøgnings- & netværksværktøjer
icon_noun_Arrow_1536227
Udarbejdelse af CV & ansøgning
icon_noun_Arrow_1536227
Coaching før & efter jobsamtaler
5
gode grunde

Derfor giver det mening for fyrede medarbejdere at deltage i et outplacementforløb

icon_Group

En professionel sparringspartner

Når det første chok har lagt sig, er det tid til at se fremad - mod det næste kapitel i dit arbejdsliv. I et outplacementforløb får du en professionel sparringspartner, der kan hjælpe dig.

icon_Group 2

Afklaring

Vores karrierecoach er ekspert i at hjælpe med at skabe afklaring for dig. For hvad skal det næste skridt i dit arbejdsliv være? Det spørgsmål kan være svært at besvare alene - og derfor giver det mening at have en sparringspartner.

icon_Group 3

CV’er & ansøgninger

Måske er det længe siden, du sidst opdaterede dit CV eller skrev en jobansøgning? Alle de ting får du frisket op i et outplacementforløb.

icon_Group 3

Et 6 ugers kursus

Du får en introduktion til Itucations store udvalg af 6 ugers kurser, der er målrettet mod at give dig de kompetencer, du måske har brug for til dit næste job. Itucations kurser handler blandt andet om IT, kommunikation, salg, markedsføring, bogføring og regnskab.

icon_Group 3

Coaching før og efter jobsamtaler

En jobsamtale kan være intimiderende, og de fleste bliver nervøse. En fast del af outplacement hos Itucation er grundig sparring og coaching før og efter jobsamtaler.

FAQ til virksomheder om outplacement

Hvilke typer outplacement tilbyder Itucation?

Itucation tilbyder både individuelle og gruppeforløb:

 • Et individuelt forløb hvor medarbejderen får sparring med vores karrierecoach.
 • En gruppeløsning der er ideel, hvis i har måtte sige farvel til mere end 1 medarbejder.
 

Hvad indeholder et outplacementforløb?

Et helt klassisk outplacementforløb indeholder 6 elementer: Afklaring, Karrieretjek, Kompetenceafklaring, Jobsøgning & netværksværktøjer, Udarbejdelse af CV & ansøgninger samt tilbuddet om et 6 ugers kursus hos Itucation. Læs mere om de 6 elementer nedenunder.

Hvad koster et outplacementforløb hos Itucation?

Da forløbet er skræddersyet til netop jeres virksomhed vil priserne variere. Ring til os på 70272784, og få et tilbud.

Hvornår skal Itucation involveres?

Et godt outplacementforløb starter så hurtigt som muligt, efter en virksomhed har besluttet, at der skal afskediges medarbejdere. Jo tidligere vi kan blive involveret i processen, jo bedre et outplacementforløb kan vi levere til jeres medarbejdere.

For de fleste er det en stor omvæltning at stå uden arbejde og derfor er der brug for én ting, nemlig afklaring.

Et outplacementforløb vil kunne hjælpe jeres medarbejder med at tænke i nye jobmuligheder og generelt i nye karriereveje.

Medarbejderen kan have behov for at finde ud af, hvilken retning karrierepilen skal pege i. Skal der tænkes i nye stillingstyper eller måske brancher?

Outplacement handler også om at hjælpe med at sætte ord på medarbejderens personlige og faglige kompetencer. Kompetencerne skal først og fremmest identificeres, så vi kan hjælpe med at udarbejde et CV og ansøgning. Dette er helt afgørende for succes i jobsøgningen.

Når afklaringen er på plads – både ift. kompetencer og karriere – handler det om at klæde medarbejderen på med viden og værktøjer. Heriblandt introduktion til jobportaler og sociale medier.

Karrierecoachen hjælper medarbejderen til at opstille et professionelt CV og ansøgning med alt fra indhold, layout og prioritering af kompetencer.

Karriere- og kompetenceafklaringen afspejler ofte et behov for at medarbejderen tilegner sig nye kompetencer for at stå stærkere på arbejdsmarkedet. Jeres medarbejder har erfaring og måske en god uddannelse, men alligevel kan det være svært at finde et nyt job med de kompetencer der efterspørges på arbejdsmarkedet.

Itucation er godkendt udbyder af 6 ugers jobrettet kurser til ledige indenfor It, regnskab og økonomi, kommunikation, digital markedsføring og salg. Der kan være optagelseskrav på enkelte kurser.

FAQ til medarbejdere om outplacement

Hvad indeholder et outplacementforløb?

Nedenfor kan du se de 7 elementer, som et outplacementforløb hos Itucation indeholder. Tilbuddet om et kursus er dog helt op til dig selv.

Hvordan foregår det helt konkret?

Så hurtigt som muligt efter du har modtaget din opsigelse, bliver du kontaktet af vores karrierecoach. Sammen lægger i en skræddersyet plan for dit forløb, der passer dig. Der kan både være tale om fysiske og digitale møder – det kommer an på, hvad der passer dig bedst.

Hvad koster et outplacementforløb?

I de fleste tilfælde koster ikke dig noget som helst, da det ofte er din arbejdsgiver, der betaler for forløbet. Dog afhænger dette af din arbejdsgiver.

Hvor i landet kan det foregå?

Vores outplacementforløb kan både finde sted ved fysisk fremmøde i vores lokaler i København, men det er også muligt at holde digitale møder med vores karrierecoach.

Som en del af vores Newplacementforløb tilbyder vi kurser, hvor du har mulighed for at opdatere og styrke dine kompetencer. Herunder kan du se hvilke emner/brancher vi bl.a. tilbyder kurser inden for:

 • Regnskab og bogføring
 • Microsoft Office-pakken
 • Webdesign, sociale medier og usability
 • Salg og markedsføring

For de fleste er det en stor omvæltning pludselig at stå uden arbejde. Derfor er der brug for én ting: Afklaring. Et outplacementforløb vil kunne hjælpe dig med at tænke i nye jobmuligheder og generelt i nye karriereveje. Du kan spørge dig selv:

 • Hvad vil jeg nu? (Afklaring om karriere)
 • Hvad kan jeg? (Kompetenceafklaring)
 • Hvordan kommer jeg derhen? (Jobsøgningsstrategi, værktøjer, netværk, viden)

Du kan have behov for at finde ud af, hvilken retning karrierepilen skal pege i.

Du kan spørge dig selv:

 • Skal jeg fortsætte i samme stillingstype/arbejdsfunktion?
 • Skal jeg fortsætte i samme branche?
 • Skal jeg prøve at starte som selvstændig?

Outplacement handler også om at hjælpe med at sætte ord på dine personlige og faglige kompetencer. Dine kompetencerne skal først og fremmest identificeres, så vi kan udarbejde dit CV og ansøgning. Dette er helt afgørende for succes i jobsøgningen.

Når afklaringen er på plads – både ift. karrieren og kompetencerne – handler det om at give dig viden og værktøjer, der klæder dig på til at handle:

 • Viden om jobsøgning generelt (CV, ansøgning, netværk, jobsamtalen osv.)
 • Viden om arbejdsmarkedet – lokalt og nationalt
 • Viden om personlig branding – særligt på sociale medier (LinkedIn og jobportaler)

Din karrierecoach hjælper dig til at opstille et professionelt CV og ansøgning med alt fra indhold, layout og prioritering af dine kompetencer.

Når du bliver indkaldt til en jobsamtale, mens du er tilknyttet forløbet, står din karrierecoach klar til at rådgive dig før og efter jobsamtalen.

Da forløbet er skræddersyet til netop dig vil priserne variere. Ring til os på 70272784, og få et tilbud.

Hør mere om vores kurser

Lav en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser. 

Vi kontakter dig for nærmere vejledning.