KURSER FOR LEDIGE

Brugervenlighed (UX) & Grafisk Design

På kurset lærer du at lave forskellige usability-tests, så du kan designe og forbedre hjemmesider, så de sælger bedre. Du får også en introduktion til WordPress, som er ét af de mest populære CMS-systemer.

Du får samtidig en hands-on introduktion til både Photoshop, InDesign og Adobe Rush, så du kan arbejde med billedredigering, layout og videoproduktion.

Derudover lærer du også om markedsføring på sociale medier. Her bliver du bl.a. undervist i Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube. Desuden lærer du om Google Ads, SEO og trafikmåling med Google Analytics.

Kurset giver dig akademifaget Brugervenlighed og Grafisk design, og du har mulighed for at gå til eksamen og opnå 10 ECTS-point.

Tilmeld dig kurset her

Klæd dig på til dit næste job indenfor Brugervenlighed & Grafisk Design

I løbet af kursets 6 uger bliver du:

 • i stand til at arbejde med webdesign, samt optimering af hjemmesider
 • uddannet i at indtænke SEO/SEM og generere trafik fra GoogleFacebook og andre sociale medier
 • en haj til at arbejde med UX/usability, så hjemmesiden bliver brugervenlig
 • inspireret i arbejdet med optimeret e-mailmarkedsføring, UX/usability, sociale medier, videoproduktion og grafisk design

 

Kurset veksler mellem teori og praksis, så du opnår ligeledes hands-on erfaring med programmer som eksempelvis Adobe Photoshop, InDesign og Adobe Rush.

Kurset i Brugervenlighed (UX) & Grafisk Design er særligt rettet mod dig, der ønsker at arbejde som webmaster, marketingkoordinator, social media manager, mediegrafiker, UX/usability ansvarlig m.m.

Information & pris

Dato for 1. afgang:21. februar - 01. april 2022

Dato for 2. afgang:04. april - 19. maj 2022

Sted:København eller online

Sprog: Dansk

Undervisning: 5 dage om ugen

ECTS-point:10

Pris for ansøgere: Gratis for dig som ledig, såfremt du opfylder kravene for 6 ugers jobrettet uddannelse

Pris for jobcenter og A-kasse:Kr. 25.700 (ex. moms)

Jobsamtale

Hvem er kurset til?

Dette kursus er henvendt til dig, der:

 • har ambitioner om en karriere indenfor brugervenlighed og/eller grafisk design
 • mangler kompetencer indenfor marketing, grafisk design og/eller brugervenlighed til at lande drømmejobbet
 • ønsker at starte selvstændigt

 

Kurset henvender sig fortrinsvist til ledige. Opfylder du kravene for 6 ugers jobrettet uddannelse til ledige, så er det ganske gratis for dig at deltage.

Mulighed for karrierecoach

På dette kursus står Itucations Karrierecoach til rådighed, hvilket betyder, at du har mulighed for at sparre om dine fremtidsudsigter, ansøgning, CV og samtaleteknik. Vores Karrierecoach kommer ligeledes ind på kurset og holder et inspirerende oplæg om arbejdsmarkedet.

Itucation har samtidig en virksomhedskonsulent ansat, der arbejder med at matche eventuelle praktikforløb og ledige stillinger med vores kursister.

Frederik_farver_rund

Kursets indhold

Disse kompetencer kan du tage med fra dette kursus

Brugervenlighed / User Experience (UX)

Brugervenlighed / User Experience (UX)

På kurset bliver du undervist i usabilitytests (UX research), samt hvordan du udfører testene og analyserer resultatet, så du kan designe en brugervenlig hjemmeside, som brugeren nemt kan navigere rundt på. Du lærer bl.a. at udføre kortsortering, ekspertvurdering og gangstertesten samt lærer om målgruppearbejde og persona.

WordPress

Webdesign & Hjemmesideudvikling

Du lærer om webdesign, designprincipper og konceptmodeller med wireframes og mockups. Dertil får du en introduktion til CMS-systemet WordPress, herunder plugins, temaer, widgets m.m.

Sociale Medier (SoMe) - herunder facebook

Sociale Medier

Du opnår kompetencer inden for Facebook, Instagram og LinkedIn m.fl., samt hvordan disse platforme integreres med en virksomheds hjemmeside. Dertil bliver du undervist i anvendelse af sociale medier, samt YouTube og andre videokanaler i din markedsføring af virksomheden og hjemmesiden. Endelig lærer du om hvordan strategi eksekveres systematisk med målsætninger.

Adobe-pakken - herunder Photoshop

Adobe-pakken

Du får viden og kompetencer i Photoshop og InDesign, så du kan redigere billeder og arbejde med grafisk design ud fra farvelære, fonte og designprincipper. Derudover bliver du undervist i videoredigering i Premiere Rush.

E-mailmarkedsføring

E-mail Markedsføring

Du bliver undervist i hvordan du kan indsamle e-mail-adresser og udsende relevante nyhedsbreve til din målgruppe. Dertil bliver du undervist i Do’s and Don’ts, så du ved hvordan du bedst kommunikerer med dine potentielle kunder.

Søgemaskineoptimering (SEO) og trafikmåling

Søgemaskineoptimering & Trafikmåling

Du opnår viden og erfaring med SEM (Search engine marketing) og SEO (Search engine optimization), så du kan markedsføre virksomheden via Google. Dertil opnår du kendskab til Google Analytics og trafikmåling. Du kan også få en certificering i Google Succes Online, som er en efterspurgt og anerkendt certificering.

Så nemt er det

Vi hjælper dig trygt igennem processen fra start til slut, og sørger for at du får de rigtige informationer tilsendt.

1
Find dit kursus
Vores hjemmeside giver dig et overblik over vores kurser. Her vælger du det kursus, som bedst appellerer til dig.
2
Uforpligtende tilmelding
Du laver en uforpligtende tilmelding. Herefter ringer vi til dig for at sikre, at kurset matcher dine fremtidsplaner.
3
Søg via a-kasse eller jobcenter
Vi sender relevante dokumenter, som gør det så nemt som muligt, at søge kurset hos a-kasse eller jobcenter.
4
Start på kurset
Når ansøgningen er godkendt, er du klar til at starte på kurset, og til at få nye kompetencer med videre i din karriere.
Søren Metzsch

Mød din uddannelsesleder

Søren Metzsch

Søren er medstifter af Itucation og har mere end 15 års erfaring med opkvalificering af ledige, og har undertiden haft roller som både underviser, konsulent og uddannelsesleder. Han har arbejdet med IT siden midten af 1990’erne og har dermed stor indsigt i branchen. 

Derudover har Søren et godt kendskab til målgruppen samt et stort netværk ind i såvel jobcentre som A-kasser. Vores kurser er derfor altid relevante i forhold til de behov, der efterspørges i erhvervslivet. Dette sikrer, at du som kursist, får de mest brugbare kompetencer med dig.

Det siger vores kursister

Samarbejdspartner

KEA logo

Kurset i Brugervenlighed (UX) & Grafisk Design udbydes i samarbejde med KEA. Uddannelsesinstitutionen udbyder en lang række praksisrettede videregående uddannelser på erhvervsakademi- og professionsbachelor­niveau. KEA’s uddannelser udvikles i nært samarbejde med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner i ind- og udland.

Godkendt på national positivliste

Kurset i brugervenlighed og UX design er godkendt på den som 6 ugers jobrettet uddannelse. Du kan derfor søge kurset via den landsdækkende positivliste gennem a-kassen. Kontakt os på 7027 2784 eller på kurser@itucation.dk for at få en AR237-blanket til tilmelding.

Kursusnr.: 37542
Erhvervsgruppe: IT og teleteknik
Listetitel: Brugervenlighed og grafisk design

 

Godkendt på regional positivliste

Kurset er godkendt på den regionale positivliste for 6 ugers kurser til ledige, som kan søges via dit jobcenter. Kontakt os på 7027 2784 eller på kurser@itucation.dk hvis du har spørgsmål til hvordan du søger dette kursus hos dit jobcenter.

For at se listetitler og listrenumre, kan du klikke på nedenstående knap, hvor du vil blive sendt over til vores oversigtark.

Sådan tilmelder du dig (helt uforpligtende)

Du har mulighed for at lave en uforpligtende forhåndsreservation i formularen herunder, så kontakter dig vi dig efterfølgende.

Du er også velkommen til at kontakte os på 7027 2784 eller kurser@itucation.dk, så hjælper vi dig videre.

Forudsætninger for deltagelse

 • PC- og interneterfaring
 • Ønsker at arbejde med usability, sociale medier, online markedsføring, InDesign og Photoshop
 • Adgangskravet er en relevant erhvervsuddannelse, en gymnasiel uddannelse eller uddannelse på tilsvarende niveau, samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring

Hjemmearbejde

På kurset Brugervenlighed og grafisk design inkl. Photoshop og InDesign skal du beregne ca. 5 timers hjemmearbejde om ugen.

Pris

Den samlede pris for dette 6 ugers kursus er:

kr. 25.700 (ex. moms) / Ugepris: kr. 4.283,33 (ex. moms)

Mulighed for eksamen

Brugervenlighed og grafisk design er et akademifag på 10 ECTS-point og hentet fra akademiuddannelsen i Informationsteknologi. Modulet udbydes på vegne af KEA (Københavns Erhvervsakademi) under Lov om Åben Uddannelse.

Modulet kan afsluttes med en eksamen.

Kursusform

Fremmøde:

 • Du vil modtage klasseundervisning alle ugens 5 dage fra kl. 09.00 til 15.00.
 • Den ugentlige undervisning er på i alt 30 lektioner og omfatter både teori og praktiske øvelser.
 • Der er pc og undervisningsmateriale til rådighed under alle 6 uger.

Online:

Vi udbyder også kurset online, som virtuel fjernundervisning med fasttilknyttet underviser. Vores virtuelle fjernundervisning kan bestå af en blanding af live-sessioner, videooplæg, gruppeøvelser samt live Q&A sessioner med status og opsamling på dagens emner. Som kursist vil du få adgang til slides og undervisningsmateriale, som du kan downloade og beholde. Underviseren vil være ”tilstede” under alle live-sessioner, men han/hun kan ligeledes hjælpe dig med evt. opgaver og spørgsmål via mail og tlf.

Der er mulighed for at live-sessionerne følger fremmøde-holdets undervisning direkte fra lokalet. Dette giver dig mulighed for at få synergien fra fysisk tilstedeværelse, selvom du sidder derhjemme.

Kursusmateriale

På dette webdesignkursus inkl. grafisk design, brugervenlighed og sociale medier er kursusmaterialet både på dansk og på engelsk (ca. halvt af hver).

Lokation

Kurset udbydes på vegne af KEA.

Undervisningen afholdes primært hos Itucation (Svanevej 22, 2400 København NV) eller hos Univate by Symbion (Emil Holms Kanal 14, 2300 København S)

100% uforpligtende tilmelding​

Hvorfor tage et kursus i UX og grafisk design?

Kom tilbage i arbejde efter dit UX design kursus

Det har aldrig været vigtigere at have en velfungerende hjemmeside, som en virksomheds kunder kan forstånavigere i og ikke mindst konvertere på.

Den digitale konkurrence er hård, og der er mange hjemmesider, der tilbyder det samme produkt eller den samme ydelse.

Derfor skal en hjemmeside i dag være indbydende, nem at finde rundt i og nem at bruge (eksempelvis købe et produkt).

Den slags arbejde udfører UX designere og WordPress udviklere.

Og hvis du gerne vil arbejde med design, grafik, WordPress og UX, kan du lære de grundlæggende færdigheder på 6 uger hos Itucation.

Vores kursus har fra dag 1 fokus på, at du:

 • Skal kunne gå direkte ud og få arbejde som UX designer efter endt kursus
 • Skal lære de relevante programmer at kende (blandt andet det meget populære hjemmeside program WordPress og grafik programmerne InDesign og Photoshop)
 • Får en dyb og gennemgående forståelse for digital brugervenlighed

Hvad betyder UX?

UX er en forkortelse for User Experience. User experience er et bredt begreb, der kort og godt handler om brugerens oplevelser, når han eller kun bruger eller interagerer med dit produkt eller din service.

Et klassisk eksempel er en webshop. Her går UX-designere ind og undersøger ting som eksempelvis:

 • Hvor længe brugerne er på hjemmesiden?
 • Hvilke sider der er mest benyttede?
 • Hvilke produkter der sælger bedst?

 

Den viden bruger UX-designeren herefter til at optimere hjemmesiden. Her kan der blandt andet eksperimenteres med splittest af hjemmesiden, brug af forskellige farver og meget mere.

Er du interesseret i andre relaterede kurser?

Hør mere om vores kurser

Lav en uforpligtende henvendelse og hør mere om vores kurser. 

Vi kontakter dig for nærmere vejledning.

Info til jobcentre & a-kasser

Godkendt på den nationale positivliste

Kursusnr.: 37542
Erhvervsgruppe: IT og Teleteknik
Listetitel: Brugervenlighed og Grafisk design

 

Godkendt på den regionale positivliste

Kurset er godkendt på den regionale positivliste for 6 ugers kurser til ledige, som kan søges via dit jobcenter. Kontakt os på 7027 2784 eller på kurser@itucation.dk hvis du har spørgsmål til hvordan du søger dette kursus hos dit jobcenter.

For at se listetitler og listrenumre, kan du klikke på nedenstående knap, hvor du vil blive sendt over til vores oversigtark.

Kontaktperson hos Itucation

Kristina Rosager
kurser@itucation.dk (sikker mail)

ITUCATION S.M.B.A.
CVR-nr.: 33248016
P-nr.: 1016378247