Selvom 6 ugers jobrettet uddannelse (det der tidligere hed 6 ugers selvvalgt) blev introduceret i begyndelsen af 2015, oplever jeg, at der stadig er tvivl om “hvad, hvem og hvordan”. Derfor har jeg her samlet svarene på de spørgsmål, jeg oftest hører i forbindelse med 6 ugers jobrettet uddannelse – en mini guide til 6 ugers jobrettet uddannelse.

Hvad er 6 ugers jobrettet uddannelse?

6 ugers jobrettet uddannelse er 6 ugers kurser, du kan få som ledig, hvis du ”hører til den gruppe der er berettiget”. Det er din a-kasse, som godkender kurset for dig via en AR237-blanket, som du kan få tilsendt fra os.

Du er berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse, hvis du:
  • Er ufaglært eller faglært dagpengemodtager – eller dagpengemodtager med kort videregående uddannelse (KVU), der samtidig har en erhvervsfaglig uddannelse.
    Tip! Hvis du er i tvivl, er det en god idé at spørge din a-kasse, om du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.
  • Er ledig i op til 9 måneder (6 måneder for personer under 25 år). Det vil sige din 6 ugers jobrettede uddannelse skal være afsluttet, inden du har været ledig i henholdsvis 9 og 6 måneder.
  • Har valgt et kursus fra den landsdækkende/nationale positivliste.
Hvilke kurser er på den landsdækkende/nationale positivliste?

Du kan se listen over 6 ugers jobrettet uddannelse (den landsdækkende/nationale positivliste) på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside (STAR). Du er også velkommen til at kontakte os på tlf. 7027 2784 eller kurser@www.itucation.dk og høre, hvilke af vore kurser der er på den landsdækkende/nationale positivliste.

Hvordan tilmelder du dig et af vores kurser, der er på den landsdækkende/nationale positivliste?

Det er en god idé at kontakte os på 7027 2784 eller kurser@www.itucation.dk for at blive skrevet på tilmeldingslisten, så der er reserveret en plads til dig/så du er sikret en plads. Det er ikke bindende, og du kan blot ringe til os og bede om at blive slettet fra tilmeldingslisten igen, hvis du alligevel ikke ønsker at deltage på kurset. Når du bliver skrevet på tilmeldingslisten, mailer vi den blanket til dig, som du skal bruge for at blive godkend i din a-kasse. Du skal udfylde nogle enkelte informationer på blanketten og derefter aflevere/sende den til din a-kasse.

Hvad gør du, hvis du har fundet et kursus for ledige, der ikke er på den landsdækkende/nationale positivliste?

guide til 6 ugers jobrettet uddannelseDer er også 6 ugers kurser for ledige, som ikke er på den landsdækkende/nationale positivlisteliste. De kan ikke søges i din a-kasse. Til gengæld kan du søge dit jobcenter om at få bevilget et af disse kurser.

Det betyder altså, at der er mulighed for at få et kursus, der ikke er på den landsdækkende/nationale positivliste – men det skal søges i dit jobcenter. Det betyder også, at du ikke har “krav” på det – men du kan altid søge jobcentret om at få bevilget et kursus. Det betyder faktisk også, at du har mulighed for at få et kursus som ledig, selvom du ikke “hører til den gruppe der er berettiget” til 6 ugers jobrettet uddannelse. Igen – du har ikke “krav” på det, men du kan altid søge.

Hvis det kursus du ønsker ikke er på den landsdækkende/nationale positivliste, er det en rigtig god idé at vælge et kursus, der er godkendt på den regionale positivliste, da jobcentret derved kan få 80% refusion af udgiften.

Du kan se den regionale positivliste på De Regionale Arbejdsmarkedsråds hjemmeside (RAR). Du er også velkommen til at kontakte os på tlf. 7027 2784 eller kurser@www.itucation.dk for at høre, hvilke af vores kurser, der er på den regionale positivliste.

Skal kurset søges i a-kassen eller jobcentret?

Her skal man lige holde tungen lige i munden…

  • Kurser der er godkendt på den landsdækkende/nationale positivliste er godkendt til 6 ugers jobrettet uddannelse til ledige og skal søges i din a-kasse via en AR237-blanket.
  • Kurser der er godkendt på den regionale positivliste skal søges i dit jobcenter (her bruges ikke en AR237-blanket).
Kursusoverblik

Hvis du er nysgerrig på, hvilke kurser vi udbyder, kan du læse mere ved at klikke her.
Og ellers er du naturligvis meget velkommen til at ringe til mig eller en af mine kolleger og høre mere på tlf. 7027 2784.

 
Neel-itucation- bestil et kursus
Skrevet af Neel Hein Bertelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post kommentar