Hvorfor tage et kursus i brugerundersøgelser og UX?
Kom tilbage i arbejde efter dit kursus i brugerundersøgelser og UX
Det har aldrig været vigtigere at have en velfungerende hjemmeside, app eller software, som en virksomheds kunder eller brugere kan forstå, navigere i og ikke mindst konvertere på.
Den digitale konkurrence er hård, og der er mange hjemmesider, der tilbyder det samme produkt eller den samme ydelse.
Derfor skal en hjemmeside, app eller software i dag være indbydende, nem at finde rundt i og nem at bruge (eksempelvis købe et produkt).
Den slags arbejde udfører UX researchere og UX designere sammen med WordPress- eller webudviklere samt grafiske designere.
Og hvis du gerne vil arbejde med UX, kan du lære de grundlæggende færdigheder på 6 uger hos Itucation.
Vores kursus har fra dag 1 fokus på, at du:
- Skal kunne gå direkte ud og få arbejde som UX researcher- eller designer efter endt kursus
- Skal lære de relevante programmer at kende: Blandt andet det meget populære hjemmesideprogram WordPress og grafikprogrammerne InDesign, Illustrator og Photoshop) samt Figma
- Får en dyb og gennemgående forståelse for brugernes behov og brugercentreret design
Hvad betyder UX?
UX er en forkortelse for User Experience. User experience er et bredt begreb, der kort og godt handler om brugerens oplevelser, når han eller kun bruger eller interagerer med dit produkt eller din service.
Et klassisk eksempel er en webshop. Her går UX-researchere- og designere ind og undersøger ting som eksempelvis:
- Hvilket problem og motivation har brugeren?
- Hvilken målgruppe er webshoppen til?
- I hvilke situationer bruger målgruppen vores webshop?
- Er der særlige behov i forhold til tilgængelighed vi skal være opmærksomme på?
- Hvordan er brugerens rejse på vores webshop?
- Får brugeren nemt svar på sine spørgsmål?
- Er købsprocessen nem og behagelig for brugeren?
Den viden bruger UX-researcheren- eller designeren herefter til at optimere hjemmesiden. Her kan der blandt andet laves forskellige analyser, brug af forskellige farver og meget mere.
Hvordan bliver man UX’er?
De fleste UX’ere har en anden uddannelse bag sig, men der er også flere som er selvlærte, og som måske bare har taget nogle kurser. Med en uddannelse eller et kursus i UX er dine muligheder for at få arbejde langt større. Der findes flere uddannelser og kurser, som kan hjælpe dig til at blive UX’er. Uanset dit tidligere uddannelsesniveau. Nogle af nedenstående uddannelser indeholder digital design og UI/UX. Vores kursus i brugerundersøgelser og UX indeholder en kombination af intro til digitalt grafisk design med fokus på UX research og UX design. Du får derfor en bred indføring i alle disciplinerne på vores kursus i brugerundersøgelser og UX, dog med fokus på dyb forståelse af brugernes behov.
Multimediedesigner
Type: Videregående uddannelse
Adgangskrav: gymnasial uddannelse eller en mediegrafikeruddannelse
Varighed: 2 år
Uddannelsen giver dig viden og værktøjer inden for design, organisationsteori og (visuel) kommunikation. Det er muligt at specialisere sig med en overbygning.
Bachelor i visuel kommunikation på DMJX, København
Type: Professionsbacheloruddannelse
Varighed: 3 år
Adgangskrav: Relevant erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse samt en bestået optagelsesprøve
Uddannelsen er opdelt i flere linjer. De mest oplagte er grafisk design (klassisk grafisk design) og interaktiv design (digital design).
Der er ca. 20 studiepladser på hver linje.
Hvor arbejder en UX- researcher eller UX-designer?
Du finder dem i mange forskellige brancher. På bureau arbejder man som regel med kunder fra flere forskellige brancher. Det samme gælder for freelancere. De UX’ere, som arbejder i en virksomhed, er mere specialiserede i den målgruppe og de problemstillinger, der tilhører den specifikke branche og virksomhed.
Med et kursus i brugerundersøgelser og UX samt tidligere uddannelse indenfor digitalt design, interaktionsdesign, grafisk design og multimediedesign, kan du få arbejde rigtig mange steder. Herunder bl.a.:
Freelance
Nogle områder er der lettere tilgang til hvis man er freelancer. Herunder UX research og UX design. Mange freelancere har særlige specialer. Nogle freelancere hyres ind til specifikke opgaver, afhængigt af deres særlige kompetencer.
Webbureauer
På mange webbureauer er der dygtige webdesignere. En UX’er med ekstra viden kan bidrage med større fokus på brugercentreret design som skaber hjemmesider der konverterer bedre.
App- og softwarevirksomheder
Succesfulde brugeroplevelser er blevet en væsentlig konkurrencefaktor, når der skal laves digitalt design, hvad enten det er websider, apps eller software. Af samme grund er markedet for UI/UX stærkt stigende, og der er stor efterspørgsel efter dygtige folk som kan bidrage med forståelse af målgruppen, designproces, research og sikre en succesfuld brugeroplevelse. Dette sker ofte i samarbejde med udviklere, projektledere og grafiske designere.