Kurser for ledige København
Er du ledig? I så fald har du ret til en 6 ugers jobrettet uddannelse, som kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet.
Uddannelsen vil være gratis for dig, da udgifterne dækkes af dit jobcenter.
På denne side har vi samlet vores udvalg af kurser for ledige, som er godkendte i København.
Kurser for ledige København - hvad kan jeg få?
Hvis du bor i København, er der en række forskellige 6 ugers jobrettet uddannelser, som du kan få bevilget af dit jobcenter. Det er vigtigt at finde relevante kurser, der matcher arbejdsmarkedets behov og dine fremtidige jobmuligheder. Det skal vi nok hjælpe dig med. Alle vores kurser er valgt ud fra hvad, der kan give dig efterspurgte kompetencer.
Det er også vigtigt at pointere, at når du bor i København, så kan du også få kurser som er bevilget på positivlisterne i de tilstødende regioner til Region Hovedstaden.
Nedenfor kan du se de kurser for ledige, som er godkendt i København.
Søg kurser for ledige via tilstødende regioners positivliste
Hvis ikke du kan finde et kursus som tiltaler dig, skal du være opmærksom på, at når du bor i København, kan du søge kurser for ledige via tilstødende regioner til Region Hovedstaden.
I dit tilfælde vil det være relevant at kigge på RAR Sjælland og RAR Bornholm.
Kurser for ledige i København
Så nemt er det
Vi hjælper dig trygt igennem processen fra start til slut, og sørger for at du får de rigtige informationer tilsendt.
Kan du tage drømmekurset?
Når vi snakker kurser for ledige, så findes der to forskellige positivlister, nemlig den landsdækkende og den regionale positivliste. Den primære forskel på de to positivlister er hvem, der skal bevilge dit kursus. A-kasserne bevilger kurser ud fra den landsdækkende positivlister og jobcentrene kan bevilge ud fra de regionale positivlister.
Den landsdækkende positivlister dækker hele landet, og du har som ledig ret til at søge et kursus fra denne liste såfremt du er enten ufaglært eller faglært dagpengemodtager. Du kan også søge kursus via denne liste, hvis du både har en kort videregående uddannelse (KVU’er) og samtidig også har en erhvervsfaglig uddannelse. Vær opmærksom på, at du skal gennemføre din jobrettede uddannelse inden 9 måneders ledighed, hvis du er over 25 år og inden 6 måneders ledighed, hvis du er under 25 år.
De regionale positivlister er inddelt i 8 regioner og du kan derfor søge kurser ud fra den region du bor i. Du kan søge kurser via den regionale positivliste, hvis du er højtuddannet eller har været ledig i mere end 9 måneder (hvis du er over 25 år). Der kan være forskel på hvilke kurser, der bliver udbudt på de forskellige lister og dette fastlægges bl.a. ud fra hvilke brancher, der mangler arbejdskraft i de forskellige regioner.
Jobrettet uddannelse
Hvad er en jobrettet uddannelse og jobrettet opkvalificering?
Seks ugers jobrettet uddannelse er et tilbud til ledige i forbindelse med opkvalificering med fokus på at komme hurtigt videre i job. Et jobrettet kursus er designet til at opkvalificere ledige med specifikke færdigheder, der er efterspurgte på arbejdsmarkedet.
For at blive godkendt til 6 ugers jobrettet uddannelse skal du:
- være ledig i op til 9 måneder (6 måneder for personer under 25 år)
- vælge et kursus på den landsdækkende positivlisten – listen kan du finde her
- ikke have en videregående uddannelse der er højere end en kort videregående uddannelse (KVU) – med mindre man også har en erhvervsfaglig uddannelse
Hvis du opfylder disse krav kan du altså søge seks ugers jobrettet uddannelse, som altså har kurser på den landsdækkende, og på regional positivliste.
Tip!
Du har stadig mulighed for at få bevilget 6 ugers jobrettet uddannelse, selvom du ikke er berettiget til jobrettet uddannelse. Kontakt din a-kasse og undersøg, om du er berettiget til 6 ugers kursus fra den landsdækkende positivliste.
Når du har besluttet dig for ét eller flere af vores kurser til ledige, skal du gøre følgende for at tilmelde dig.
Tilmeldingsprocedure
Når du har besluttet dig for ét eller flere af vores kurser til ledige, skal du gøre følgende for at tilmelde dig.
Hvis du er ledig i 1. ledighedsperiode:
Ring på 70 27 27 84 eller udfyld vores formular, og så kontakter vi dig
Vi kontakter dig altid inden vi tilmelder dig, da vi skal være sikre på at kurset passer til dine kvalifikationerne
Når afklaringen er på plads reserverer vi pladsen til dig, og vi fremsender de rette blanketter til din mail
Du skal nu udfylde, underskrive og sende blanketten pr. mail til din sagsbehandler i din a-kasse.
Herefter udfylder og underskriver a-kassen sin del og sender retur til os.Vi skal gerne modtage godkendelsen fra din a-kasse senest fredag inden kursusstart.
Så snart vi har modtaget godkendelsen fra din a-kasse, sender vi en bekræftelse til dig på mail.
Ca. en uge inden kursusstart vil du modtage en velkomstmail med praktiske informationer.
Såfremt du er berettet til 6 ugers jobrettet uddannelse, er du nu klar til at deltage i kurset – gratis! Kursusmaterialer udleveres første kursusdag.
Hvis du er ledig i 2. ledighedsperiode:
Det er dit jobcenter der skal godkende dig til 6 ugers kurser for ledige, når du har været ledig i længere tid end 9 måneder. Gå derfor ned og præsenter kurset for din sagsbehandler i jobcenteret
Bevilger din sagsbehandler kurset, skal du kontakte os på 70 27 27 84 eller udfyld vores formular, og så kontakter vi dig
Vi skriver dig op til kurset, men vi skal modtage skriftlig bekræftelse fra Jobcenteret, inden du kan deltage på kurset. Sørg derfor for at få sagsbehandleren til at kontakte os på kurser@itucation.dk
Når vi har fået en skriftlig godkendelse fra Jobcenteret, er du nu klar til at deltage i kurset og vi sender dig en bekræftelse på mail.
Vi fremsender en velkomstmail til dig på mail ca. en uge inden opstart.
Kursusmaterialer udleveres første kursusdag.
Vi glæder os til at have dig på holdet.
Ledighedsperioder
Er du ledig og i tvivl om hvad de enkelte ledighedsperioder betyder og ledighedperiodens længde? Er du i tvivl om hvilken periode du er i og hvad det betyder i forhold til dine uddannelses muligheder, så har vi nedenfor kort beskrevet det. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål eller ønsker vejledning omkring vores kurser. Kontakt os på kurser@itucation.dk eller 70 27 27 84
Første ledighedsperiode
Når du er i din 1. ledighedsperiode har du fra første ledighedsdag ret til at tage et 6 ugers kursus for ledige fra den nationale positivliste, hvis du er ufaglært ledig, faglært ledig eller ledig med kort videregående uddannelser (KVU) og samtidig har en erhvervsfaglig uddannelse. Det kaldes Kontakt eventuelt din a-kasse, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til dette.
Hvis du ikke er berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse via din a-kasse (grundet uddannelsesniveau eller lignende) i din 1. ledighedsperiode, kan du søge om 6 ugers kurser for ledige fra den regionale positivliste via dit jobcenter.
Anden ledighedsperiode
Du er i din 2. ledighedsperiode efter 9 måneder (6 måneder hvis du er under 25 år) og frem til 2. år hvor du mister dagpengeretten. Du har stadig mulighed for at tage uddannelse, men det skal nu godkendes af dit jobcenter i forbindelse med en jobplan.
Du har mulighed for at søge et kursus fra den regionale positivliste via din jobcenter, når du er i 2. ledighedsperiode. Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om 6 ugers kurser for ledige og få oplyst kursusnummeret fra positivlisten, som du kan henvise til i dit jobcenter.
Løntilskud
Du kan uanset din ledighedsperiode altid komme i job med løntilskud. Under løntilskud i en virksomhed vil du modtage den overenskomstmæssige løn, men du vil under hele forløbet forbruge af din dagpengeret. Hvis du har yderligere spørgsmål til dine muligheder for løntilskud, kan du kontakte din a-kasse.
Sygdom og barsel i din ledighedsperiode
Hvis du bliver syg, mens du er ledig, skal du melde dig syg på jobnet, da du ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Din a-kasse får automatisk besked om din sygemelding, men vi anbefaler du også fortæller det til din a-kasse. Når du er blevet rask skal du huske at raskmelde dig på jobnet igen. Hvis du er i løntilskud skal du blot melde det til din arbejdsgiver.
Gode råd
Som ledig har du mulighed for at få 6 ugers kursus. Kontakt din a-kasse og spørg, om du er berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse fra den nationale positivliste med kurser til ledige. Hvis du ikke er berettiget til kursus fra den nationale positivliste, kan du søge dit jobcenter om et kursus fra den regionale positivliste. Det er et rigtig godt tilbud, og en god mulighed for at opgradere dine kompetencer, så du hurtigt kan komme i arbejde igen. Når det er sagt, er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du bruger dine 6 ugers kursus.
Her er 5 råd til, hvordan du vælger et kursus, der får dig hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet
Vælg et kursus, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet. Det er vigtigt at vælge et kursus, der giver dig de færdigheder, som arbejdsgiverne leder efter. Vælg relevante kurser, der matcher arbejdsmarkedets behov og dine fremtidige jobmuligheder.
Sørg for, at kurset er anerkendt af arbejdsgivere. Det er vigtigt, at kurset har en godkendelse eller certificering, som arbejdsgivere respekterer. Dette kan øge dine chancer for at få et job betydeligt.
Overvej kursets varighed og intensitet. Nogle kurser kan være meget intensive og kræve fuldtidsdeltagelse, mens andre kan være mere fleksible og tillade deltidsstudier. Vælg et kursus, der passer til din nuværende situation og dine fremtidige planer.
- Opgrader dit CV – brug dit netværk
- Brug din nye viden
Sådan søger du et 6 ugers kursus for ledige
Herunder får du en guide til hvordan du søger et kursus. Vi hjælper dig trygt igennem processen fra start til slut, og sørger for at du får de rigtige informationer og/eller dokumenter tilsendt.
Først og fremmest er det vigtigt, at du finder det helt rigtige kursus for netop dig! Kurset skal være relevant, samt give dig nye kompetencer og derigennem styrke dit CV. Det er også vigtigt at vælge relevante kurser, der matcher arbejdsmarkedets behov og giver dig mulighed for at kombinere dem inden for samme faggruppe.
Kontakt os, når du har fundet dit ønskede kursus. Vi hjælper med vejledning, uforpligtende forhåndstilmelding, samt om du skal søge kurset via a-kassen eller jobcentret.
Skal du søge kurset gennem a-kassen, skal du udfylde blanket AR237 og herefter videresende den til din a-kasse. Vi har sendt dig blanketten på mail, hvor vi har forhåndsudfyldt vores del.
Skal du i stedet søge kurset gennem dit jobcenter, skal du tage en snak med din sagsbehandler og fortælle hvorfor kurset er relevant for dig og dine fremtidige jobmuligheder. Du kan her tage udgangspunkt i de praktiske informationer vi har sendt til dig. Din sagsbehandler godkender i større grad hvis det passer til din profil og det arbejdsmarkedet efterspørger.
Du modtager en bekræftelsesmail fra os, når du er blevet godkendt af enten a-kassen eller jobcentret. Ligeledes modtager du en velkomstmail fra os med praktiske informationer vedrørende kursusstart.
FAQ
Hvad er kurser for ledige København?
Itucation tilbyder 6 ugers jobrettet uddannelse til ledige i København, der ønsker at opkvalificere sig . Vi har en masse kurser på den landsdækkende positivliste og på regional positivliste. Disse kurser ligger i kategorien seks ugers jobrettet uddannelse. Den landsdækkende positivliste er ofte interessant for dem der vil have ECTS point. Det kan være godt for mange at vælge ud fra den landsdækkende positivliste, men alle kurser vi har udvalgt, har en kompetenceprofil arbejdsmarkedet efterspørger. Giv os et kald og så kan vi ud fra din profil kigge på udvalgte kurser, og finde det rette kursus for ledige til dig.
Hvilke kurser udbyder Itucation til ledige i København?
Itucation udbyder 6 ugers jobrettet uddannelse inden for IT-specialist områderne, herunder fx programmering, og webdesign til ledige i København.
Hvem kan deltage i 6 ugers jobrettet uddannelse?
Kurserne er i kategorien seks ugers jobrettet uddannelse, og er målrettet personer, der er ledige og ønsker at opkvalificere sig. Du skal samtidigt være medlem af dit jobcenter eller a-kassen og have ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Du kan tage et kursus hvis du er ufaglært eller Faglært dagpengemodtager (erhvervsfaglig uddannelse eller med kort videregående uddannelse). Kort videregående uddannelse refererer her til eksempelvis datamatikere eller handelsøkonomer.
Hvordan tilmelder jeg mig kurser for ledige i København?
Kort sagt så kan du tilmelde dig seks ugers jobrettet uddannelse via Itucations hjemmeside.
Dog oplever mange stor forvirring ved positivlisterne. Det kan være en jungle at finde rundt i den regionale positivliste, den landsdækkende og den nationale positivliste. Kort sagt så er den nationale og den landsdækkende positivliste egentlig det samme. Den regionale positivliste referer altså til den regionale uddannelsespulje som du kan være en del af som dagpengemodtager.
Det nemmeste for dig, er at blive guidet af en af vores medarbejdere, hvis du er i tvivl om hvilket jobrettet kursus passer til dig.
Hvad er fordelen ved at tage kurser for ledige hos Itucation?
Itucation har mange kurser indenfor seks ugers jobrettet uddannelse, og tilbyder målrettet undervisning til ledige i København. Kurserne er korte og intensive, hvilket gør det muligt at opkvalificere sig hurtigt og målrettet. Mange ledere ser det som værende et stort plus, at man har taget et kursus, og det vil din kommende arbejdsgiver også mene.